19. huhtikuuta 2009

Kalaa ja nuudelisalaattia thaityyliin

Edessä häämöttävän muuton vuoksi olen viime viikkoina koittanut tyhjennellä niin jääkaapin, pakastimen kuin kuivakaapinkin sisältöä. Eritoten pakastin olisi saatava tyhjäksi, kun sen sisältöä ei oikein pysty raahaamaan lähes 300 kilometrin päähän uuteen kotiin.. :D Niinpä siis eilen huutia sai kuhafilee. Thaihenkistä kalaa olin halunnut tehdä jo pidemmän aikaa, ja nyt oli sitten kerrankin vaaleaa kalaa käytettävissä. Sekä kalan että nuudelisalaatin ohje on MeNaisista, tosin nuudelisalaatti muovautui kaappien sisällön mukaan hieman erilaiseksi. Kumpaisiakin voin suositella thairuuan ystäville, hyvää oli!





Thaivaallinen kala
4 annosta

600 g kuhafileetä
maustetahna:
1 sitruunaruoho tai 1/2 rkl sitruunaruohotahnaa
1 rkl tuoretta inkivääriä tai inkivääritahnaa
1 tuore chili tai 1 tl chilitahnaa
1 valkosipulinkynsi
2 rkl kalakastiketta (tai soijaa)
1 limetin mehu ja kuori
1 ruukku tuoretta korianteria

Leikkaa filee neljäksi annospalaksi. Hienonna tahnan mausteet ja yhdistä maustetahnan ainekset. Levitä tahna kalapaloille. Kuumenna vettä paistokasarissa kiehuvan kuumaksi. Levitä veden päälle leivinpaperiarkki ja asettele kalapalat varovasti paperin päälle kypsymään. Nosta paperin reunat ylös, jotta vesi ei päse nousemaan paperin päälle. Sulje kasarin kansi. Pienennä lämpöä, jottei vesi kiehu liiaksi. Palojen paksuudesta riippuen kypsymiseen menee 3-5 minuuttia.

Nuudelisalaatti
4 annosta
200 g riisinuudeleita
4 kevätsipulia
3 dl porkkanaraastetta
1 vihreä paprika
seesaminsiemeniä
kastike:
1 rkl tuoretta inkivääriä tai inkivääritahnaa
1 limetin mehu ja kuori
1/2 ruukkua tuoretta korianteria
1 rkl makeaa chilikastiketta
2 rkl kalakastiketta tai vaaleaa soijakastiketta
1 rkl seesamiöljyä

Kaada nuudeleiden päälle kiehuvaa vettä ja anna liota neljä minuuttia. Hienonna kevätsipuli ja suikaloi paprika ohuiksi suikaleiksi. Ota nuudelit vedestä ja sekoita niiden joukkoon sipulihakkelus, porkkanaraaste, paprikasuikaleet ja seesaminsiemenet. Tee kastike: raasta inkivääri ja limetin kuori hienoksi. Hienonna korianteri. Yhdistä kastikkeen ainekset ja sekoita kastike salaattiin. Anna maustua hetki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti