14. tammikuuta 2009

Täytetyt broilerirullat yrttikastikkeella

Kovasti tekisi mieli postailla vaan uusia juttuja, mutta kun näistä vanhoistakin täytyisi koettaa päästä eroon.. Tässä siis ateriaa uudenvuodenpäivältä. Kaikenlaiset täytettävät ja rullattavat asiat ovat siitä näpsäköitä, että täytteeksi niihin voi heittää melkein mitä vaan omien mieltymysten/fiiliksen/kaappien sisällön mukaan. Luultavasti hyvää tulee joka tapauksessa :) Meillä tällä kertaa täytteenä pestoa ja aurinkokuivattua tomaattia. Yrttikastikkeen keksin hätäpäissäni lisukkeeksi, kun jotain kostuketta piti taikoa muutoin melko kuivahkoon ateriaan.Pestolla ja aurinkokuivatuilla tomaateilla täytetyt broilerinfileet

broilerinfileitä
vihreää pestoa
aurinkokuivattuja tomaatteja
suolaa, pippuria

Nuiji broilerinfileet ohuemmiksi ja suolaa ja pippuroi ne. Levitä fileiden päälle pestoa ja silputtuja aurinkokuivattuja tomaatteja. Kääri fileet napakoiksi rulliksi ja kiinnitä cocktailitikuilla. Kypsennä 200-asteisessa uunissa n. 20-30 minuuttia, kunnes broileri on kypsää. Leikkaa rullista noin 1 cm:n levyisiä kiekkoja. Tarjoa esim. yrttikastikkeen, tumman riisin ja salaatin kanssa.

Yrttikastike

3 dl kasvislientä
100 g Italian yrtit -tuorejuustoa (Pirkalta löytyy)
halutessa tuoreyrttien jämiä; persiljaa, basilikaa, timjamia
suolaa, pippuria
Maizenaa suurustamiseen

Kiehauta kasvisliemi ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Anna juuston sulaa ja lisää yrtit ja mausteet. Keitä hetki ja suurusta kastike lopuksi sopivan paksuiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti