29. joulukuuta 2008

Katkarapukasari

Heipähei taas, näin se joulu vaan jälleen vilahti ohi vähän kuin huomaamatta. Kuten niin moni muukin, minäkin palasin kotiin joululomalta uskomattoman jouluruokaähkyn saattelemana, ja ei taaskaan voi kun todeta, että onneksi joulu ei ole kuin tämän yhden kerran vuodessa. Pikainen silmäys ruokablogimaailmaan miltei viikon tauon jälkeen osoitti, että kanssabloggaajat ovat pitäneet huolen siitä, että jouluruokia on bloggailtu kiitettävissä määrin pyhien aikana. Itse siirryn tästä suosiolla suoraan arkiruokabloggailun pariin :)

Kun on mättänyt useamman päivän ajan pelkkiä perinteisiä joulusapuskoja, tänään todellakin mieli halajasi jotain aivan toisenlaista murkinaa (niin ihania kuin jouluruuat ovatkin). Katkarapukasarin ohjeen bongasin uusimmasta Kotivinkistä, jota selailin jouluna, mutta valitettavasti unohdin ottaa lehden mukaani. Niinpä resepti noudattelee hataria muistikuvia ja on vähän sinnepäin. Alkuperäiseen ohjeeseen tuli ainakin enemmän katkarapuja ja vähemmän purjoa.
Kuvissa tämä ruoka näyttää vähintäänkin epämääräiseltä sotkulta, mutta oli kyllä hyvää - niin kuin nämä kookosmaito-currytahnapohjaiset ruuat yleensä aina.


 
350 g katkarapuja
1 pienehkö purjo
1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
2 rkl punaista currytahnaa
2 valkosipulinkynttä
1 tlk kookosmaitoa
1/2 limen mehu

Sulata katkaravut ja hienonna purjo sekä valkosipulinkynnet. Kuullota purjoa hetki kasarissa ja lisää sitten inkivääri, currytahna ja valkosipuli joukkoon. Sekoittele hetki ja kaada sitten kookosmaito pannulle. Keittele noin viisi minuuttia ja purista joukkoon puolikkaan limen mehu. Lisää lopuksi katkaravut ja anna kiehahtaa. Älä keitä, etteivät katkaravut sitkisty. Tarjoa salaatin ja patongin (ja riisin) kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti