4. joulukuuta 2008

"Intialaiset" linssipihvit

Erilaisia kasvispihvejä ja -pyöryköitä tulee tehtyä suorastaan säälittävän harvoin. Johtunee siitä, että ammoisina yläaste- ja lukioaikoinani kasvispihvit olivat vähän turhankin usein koulun ainoa kasvisruokavaihtoehto. Jonkinlainen leipiintyminen vegepiffeihin noina aikoina ilmeisesti tapahtui, sillä nykyisin niitä vaivaudun tekemään ainoastaan, jos reseptissä on joku kiva ekstrajuju. Oonan Intia-henkiset linssipihvit herättivätkin tästä syystä mielenkiintoni. Näitä piti tekemäni jo kesällä, mutta nähtävästi en ole pitänyt asian kanssa liiemmin kiirettä. Toissapäivänä sain sitten vihdoin näitä aikaiseksi tehtyä, ja olivat kyllä piristävän erilaisia kasvispihvejä!

Pihvit syötiin sitruunalla ja persiljalla höystetyn couscousin, vihannesten sekä kurkkuraidan kera. Raitakastikkeen tai muun jogurttilisäkkeen teen lähes poikkeuksetta kaikkien sellaisten ruokien seuralaiseksi, jotka vähänkään sisältävät intialaisia mausteita. Intialaiseen tyyliin maustetuissa ruuissa on aina se tietty 'tunkkainen' (tämä on tosi huono ja aivan liian negatiiviselta kalskahtava sana, mutta parempaakaan en nyt keksi) maku, joka vaan kaipaa vastapainoksi jotain raikasta.
n. 2 dl punaisia linssejä
2 pientä porkkanaa
1 pieni kesäkurpitsa
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 kananmuna
1 prk tomaattipyreetä
peruna-/vehnäjauhoja
n. 1/2 pussia Santa Maria Tikka Masala Spice Mixia
suolaa
(rasvaa paistamiseen)

Keitä linssit paketin ohjeen mukaisesti. Pilko ja raasta sillä aikaa kasvikset. Sekoita sitten kaikki aineet huolellisesti kulhossa ja tarkista maku. Seos saa olla melko löysää, koska taikinaan lisätty muna hyytyy paistettaessa. Lopuksi paista pihvit rasvassa pannulla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti