22. toukokuuta 2011

Savulohi-parsakaalipasta

Mitä tehdään silloin, kun elämä ja kaiken maailman kiireet painavat päälle, stressimörkö nostelee päätään ja sitä tuntee vaan olonsa kertakaikkisen pieneksi ja avuttomaksi? Silloin haetaan tietysti lohtua turvallisista ja sielua syleilevistä lohturuuista. Omalla kohdallanihan tämä tarkoittaa pehmoisia pullamössöruokia, jotka koostuvat mieluiten pääosin valkoisesta vehnästä ja kermasta, tai muusta sellaisesta mukavasta ja höttöisestä. Aina parempi, jos sekaan lisää vielä muutamia omia kaikkien aikojen lemppariasioita - tällä kertaa kylmäsavulohta, pinaattia ja parsakaalia. Ryvetään hetki hiilariövereissä ja kas vain, heti on parempi mieli!

Yritän tässä lisäksi taas niellä ylpeyteni ja heittää kehiin reseptejä, vaikka kuva olisikin taas sysip***a. Pitäis selkeesti koettaa välillä tehdä jotain hieman nätimpiä ruokia..


(3-4 annosta)

1 sipuli

2 valkosipulinkynttä
300 g parsakaalia
3 dl kermaa
1/2 pss pakastepinaattia
200 g kylmäsavulohta
50 g mozzarellaraastetta
mustapippuria, tilliä
250 g farfalle-pastaa

Irrota parsakaalista nuput ja keitä ne sopivan napakaksi. Laita myös pasta kiehumaan ja keitä se al denteksi. Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet ja freesaa ne öljytilkassa pehmeiksi. Lisää pannulle kerma ja sulata joukkoon pinaatti. Anna porista miedolla lämmöllä, kunnes kastike keittyy vähän kasaan. Lisää sitten joukkoon parsakaalinnuput, silputtu kylmäsavulohi, mozzarellaraaste sekä keitetty pasta. Sekoita huolellisesti keskenään ja mausta mustapippurilla ja tillillä. Tarkista maku.

4 kommenttia:

  1. Älä nyt, hyvä kuvahan tuo on :) Ja ohjekin vaikuttaa makoisalle!

    VastaaPoista
  2. Ihan hyvä kuva! :)
    Tätäkin täytyy koittaa, nälkäkin jo tuli.
    ST

    VastaaPoista
  3. FaerieS ja Anonyymi: kiitos vaan :) itse edelleenkin inhoan tuota kuvaa, mutta ei se mitään. Tää pasta oli muuten älyttömän hyvää, mikäli unohdin mainita!

    VastaaPoista
  4. Ihania reseptejä, linkkaan sut Nälkään :)

    VastaaPoista