30. toukokuuta 2011

Kikherne-perunacurry

Maanantaisin alkaa aina uusi elämä. Silloin tekee mieli huuhtoa alas viikonloput syömingit ja juomingit jollain kevyellä ja edes jokseenkin terveellisellä appeella. Hyvin usein maanantaisin tekeekin mieli joko jotain keittoa tai sitten jotain Aasia-henkistä kasvispöperöä. Tämä ruoka on itse asiassa viime maanantailta, mutta ihan yhtä hyvin se sopisi tämän kuluvankin maanantain tunnelmiin.

Resepti tähän ruokaan löytyi Katja Kangasniemen Reilun kaupan ruokaa  ja elämää -kirjasta. Ruoka oli ulkomuodoltaan suhteellisen epäilyttävän näköistä, mutta maku sen sijaan oli kohdallaan - mitä nyt lisäsin vähän ohjeistettua enemmän currytahnaa + vielä hieman tuoretta chiliä perään antamaan lisäpotkua makuun. Lisäksi vaihdoin pakasteherneet kikherneisiin ja lisäsin joukkoon myös sipulia. Syötiin tätä tällaisenaan muhennoksen tapaan, joku riisilisuke olisi mielestäni ollut täysin jonninjoutava tässä.


(4 annosta)

1 sipuli

2 rkl mietoa currytahnaa
1 rkl ruokosokeria
600 g perunoita
4 dl kookosmaitoa
150 g pakastepinaattia
1 tlk kikherneitä
2 rkl soijakastiketta
1 pieni pussi suolattuja cashewpähkinöitä

Kuumenna loraus öljyä pannulla ja  kuullota silputtu sipuli siinä. Lisää pannulle currytahna ja ruokosokeri ja paista hetki käännellen. Lisää paloitellut perunat ja paista niitäkin hetki. Kaada päälle kookosmaito ja sulata joukkoon myös pinaatti. Kypsennä kannen alla hiljaisella tulella, kunnes perunat alkavat olla kypsiä. Lisää joukkoon kikherneet ja soijakastike. Tarkista maku ja lisää tarpeen mukaan mausteita. Lisää lopuksi joukkoon cashewpähkinät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti