10. toukokuuta 2011

Tomaatti-halloumisalaatti

Nyt sen voi sanoa jo ääneen: kesä on ihan kohta täällä! Viimeistään tämänpäiväisen kelin jälkeen uskallan todeta, että ei se kesä tosiaan tänäkään vuonna jättänyt saapumatta keskuuteemme (puun koputus toki tähän väliin).

Kesän odotus on alkanut näkyä joka tapauksessa jo keittiönkin puolella, kun olen alkanut kaivaa naftaliinista sellaisia ruokajuttuja, jotka tuppaavat jäämään unholaan talven ajaksi. Yksi niistä on halloumi - talvella sitä ei tullut käytettyä nimeksikään, ja nyt sitten olen yhtäkkiä ikään kuin puolivahingossa kiikuttanut sitä kotiin keskimäärin pari pakettia viikossa. Olen ehtinyt jo hekumoimaan grillissä käristettyä halloumiakin, mutta sitä ennen on tyydyttävä pannulla paistettuun juustoon, joka sekin on toki aivan jumalattoman hyvää. Halloumisalaatteja on tullut tehtyä jos jonkinmoista viime aikoina, tässä niistä yksi minttuinen versio. Tämä raikas salaattiresepti on MeNaiset-lehdestä repäisty, ja tulipahan taas kerran todettua, että kyllä tomaatti vaan on halloumin paras kaveri :) Kesäpunasipulia mulla ei tietty ollut, mutta korvasin sen tavallisella punasipulilla ja kevätsipulilla.


500 g kirsikkatomaatteja
2 punasipulia varsineen
1 rkl pieniä kapriksia
1 ruukku minttua
1 pkt (200-250 g) halloumijuustoa
kastike:
1 valkosipulinkynsi
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl sitruunamehua tai valkoviinietikkaa
suolaa, rouhittua mustapippuria

Puolita tomaatit ja laita ne tarjoilukulhoon. Hienonna kesäsipuli varsineen. Lisää se tomaattien joukkoon kapristen ja mintunlehtien kanssa. Valmista kastike. Kuori ja hienonna valkosipuli ja yhdistä se öljyn ja sitruunamehun kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla. Valuta seos tomaateille ja sekoita. Anna maustua huoneenlämmössä vähintään 10 minuuttia. Viipaloi halloumi ja grillaa tai paista sitä pannulla, kunnes se saa kauniin värin pintaansa. Laita lämpimät juustopalat salaattiin ja tarjoa heti.

3 kommenttia:

  1. Kuulostaa hyvältä! En ole tietääkseni ikinä maistanut halloumia, mutta kaipa sitä voisi uhrautua... Noilla muilla aineksilla kun ei oikein pahaa salaattia saa aikaiseksi, vaikka yrittäisikin. :)

    VastaaPoista
  2. Huh huh miten hyvännäköistä olet taas tehnyt!

    Me kokeilimme marinoida halloumia eilen koivnlehdillä, mutta eipä tuo suolainen juusto saanut oikein koivun makua itseensä. Sääli, sillä olimme ideasta jo aika innostuneita :). Oletko kokeillut kardemummalla maustaa - aivan tolkuttoman hyvää!

    VastaaPoista
  3. Ville: uih, no suosittelen ehdottomasti uhrautumaan! Halloumi on ystävä :) Eipä nuo muutkaan ainekset pahoja sinänsä tosiaan ole - varsinkin, jos valitsee salaattiin oikein mehukkaita ja maukkaita tomaattiyksilöitä.

    Merituuli: vitsit, tuo koivunlehtimarinoitu halloumi on älyttömän ihana idea - harmi ettei koivun maku tarttunut, vaikka niin kai se on, että näin suolaiseen juustoon ei mikään hentoinen maku hevillä tartu :) En ole kokeillut maustaa halloumia kardemummalla, mutta kuulostaa jännittävältä! Jotenkin tässä on taas käynyt niin, että nytkin jääkapissa on 1,5 pakettia halloumia (no kun oli tajouksessa..), ehkäpä täytyy siis kokeilla tuota kardemummahalloumia.

    VastaaPoista