14. toukokuuta 2011

Tofua punaisessa currykastikkeessa

Tässä taloudessa tykätään thairuuasta, ja sen kyllä huomaa kun jääkaapin oven avaa: siellä on nimittäin aivan oma soppensa Aasia-tuotteiden armeijalle. Peräti yksi kokonainen hylly on kansoitettu erinäisillä currytahnoilla, kalakastikkeilla ynnä muilla tykötarpeilla. Joskus tuon purkkien ja putelien rykmentin näkeminen jopa ahdistaa, sillä ne muistuttavat aina siitä, että putelit tulisi mielellään käyttää ennen kuin vallan homehtumaan ehtivät. Onneksi thai-makuja kuitenkin tekee suht usein mieli - se viitsiminen ja ryhtyminen saattaa vain sitten olla asia erikseen.

Aasialaisten ruokien kohdalla käy hirveän usein niin, että aina haluaa kokeilla jotain uutta ja ihmeellistä, ja monesti kaikki ihan perusklassikot jää siinä sitten vähän paitsioon. Nyt otin ihan asiakseni valmistaa jotain thaikeittiön kulmakivistä, ja valintani kohdistui punaisessa currykastikkeessa lilluvaan tofuun. Lukuisat punaiset curryt olen elämässäni ehtinyt syödä, mutta kyllästyä en nähtävästi osaa koskaan!


(4 annosta)


500 g tofua

1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
2-3 rkl punaista currytahnaa
1 tlk (400 g) kookosmaitoa
1 rkl kalakastiketta
2 tl sokeria
pieni pala tuoretta inkivääriä
3 pientä punaista rawit-chiliä (tai maun mukaan)
kourallinen tuoretta (thai)basilikaa
kourallinen tuoretta korianteria

Paloittele tofu. Kuumenna pannulla loraus öljyä ja heitä tofut perään. Lisää joukkoon soijakastiketta ja paista tofupaloja, kunnes ne ottavat vähän väriä itseensä. Siirrä syrjään odottamaan.

Pilko sipuli ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuullota niitä hetki pannulla öljyssä ja lisää sitten joukkoon currytahna. Paistele koko ajan käännellen muutaman minuutin ajan. Kaada sitten pannulle kookosmaito sekä lisää joukkoon kalakastike, sokeri, sekä hienonnettu inkivääri ja chili. Alenna lämpöä ja anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia. Lisää tarpeen mukaan vettä. Lisää sitten joukkoon tofupalat, sekoita ja anna porista vielä hetki. Silppua lopuksi joukkoon tuoretta basilikaa ja korianteria. Tarjoa curry jasmiiniriisin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti