1. joulukuuta 2010

Tonnikala-kikhernewrapit

Jos minulla olisi näinä jouluisen tunnelmallisina päivinä edes hieman enemmän vapaa-aikaa, vannon, että tekisin ainoastaan teemaan sopivia ruokia. Tiedättehän, pitkään muhineita pataruokia ja sen sellaisia... Arjen realiteetit ovat kuitenkin mitä ovat, ja eilenkin katsoin vain viisaimmaksi valmistaa appeen, johon valmistetaan vain täyte, rullataan homma kasaan ja syödään. Wrappeja, siis!

Mielessäni on jo pitkään ollut ajatus jonkin sortin coleslaw-tonnikala-kikhernewrapeista. Tavoilleni uskollisena toteutuksessa kesti kuitenkin tovi jos toinenkin. Nämä oli näppärää arkiruokaa, mutta jotain jäi kuitenkin mausta puuttumaan. Ehkäpä chilijauhe- tai kastike olisi tuonut näihin kaivattua lisäpotkua.


1 punasipuli
2 valkosipulinkynttä
reilunkokoinen pala keräkaalia
1 porkkana
1/2 keltainen paprika
1 tlk kikherneitä
1 tlk tonnikalaa öljyssä
2 dl maustamatonta jogurttia tai kermaviiliä
0,5 dl majoneesia
sitruunamehua
currya, kurkumaa, mustapippuria, suolaa
8 tortillalettua

Viipaloi sipuli ja purista valkosipulinkynnet. Suikaloi kaali ja paprika ohuiksi ja raasta porkkana. Yhdistä kaikki ainekset keskenään. Sekoita hyvin ja mausta huolellisesti. Levitä tortillaletun alareunaan täytettä, käännä sivureunat päälle ja rullaa tiiviiksi rullaksi. Jos vain maltat, rullat kannattaa tässä vaiheessa laittaa toviksi jääkaappiin, jotta maut ehtivät tekeytyä paremmin. Leikkaa rullat lopuksi kahtia ja tarjoile.

5 kommenttia:

  1. porkkana ja kaali kuulostavat aika... hmm, raskailta tai pitäisikö sanoa tiiviiltä ainekselta. : D mutta lopputulos näyttää todella herkulliselta.

    VastaaPoista
  2. Siis miksi en ole löytänyt tätä blogia aikaisemmin? Tosi hyvän kuuloisia ruokia! Selasin reseptejä ja lähes kaikki kuulostivat siltä, että haluan kokeilla (heti nyt:D)

    VastaaPoista
  3. Heta: joo, tiivis on varmaan oikea ilmaisu :D Ja kaali ja porkkana kannattaakin sen takia raastaa tai hienontaa oikein huolella. Ideana oli tosiaan tehdä wrappien väliin perinteistä coleslawia (eli kaali-porkkana-majoneesihässäkkää) ryyditettynä tonnikalalla ja kikherneillä. Mutta kaali ja porkkana on toki helposti vaihdettavissa muihin aineksiin. Mietin, että esim. pannun kautta kiepautettu kiinankaali ja kesäkurpitsa voisi toimia myös..

    Siru: heippa! En tiedä, mutta tosi kiva että löysit! :D Ei muuta kuin kokkailuhommiin vaan.

    VastaaPoista
  4. Nyt on kyllä sellainen resepti, johon on sattunut niin montaa lempiruoka-ainetta, että menee takuulla kokeiluun. Paprikalle olen allerginen, joten se jää pois, mutta muuten vaikuttaa tosi herkulliselta!

    VastaaPoista
  5. Tanja: juu, noita täyteaineksia voi toki muunnella ihan omien mieltymysten mukaan :) Mä olen jotenkin nyt viime aikoina ollut kovin viehtynyt erilaisiin wrappeihin, niistä saa pienellä vaivalla nopeaa ja hyvää pikkupurtavaa.

    VastaaPoista