7. joulukuuta 2010

Pastakastike linsseistä ja paahdetuista paprikoista

Punaiset linssit ovat jo vuosien ajan kuuluneet kuivakaappimme vakiovarustukseen, mutta valitettavasti linssien käytössä ei ole vuosien varrella ollut juurikaan variaatiota. Niistä nimittäin tulee melkein aina tehtyä samoja vanhoja keittoja, patoja ja curryja. Pientä kaavoihin kangistumista on siis ehdottomasti ollut havaittavissa, minkä vuoksi päätinkin tässä eräs päivä tehdä linsseistä jotain vähän erilaista.

Näinpä päädyin tekemään pastakastiketta, jonka päätähtenä loistivat uunissa paahdetut paprikat. Koska resepti oli täysin omasta päästä revitty ja muokkautui kokkauksen edetessä, kaikki ei mennyt ihan täysin nappiin; paahdetun paprikan makea maku oli mielestäni vähän turhankin pistävä, ja jouduin loppuvaiheessa vielä soseuttamisen jälkeen paikkaamaan tilannetta. Sekaan lähti tomaattipyrettä tuomaan hapokkuutta, sekä makeuden tasapainoksi roppakaupalla parmesaania. Kun makujen antoi tekeytyä vielä hetken pannulla, oli lopputulos kuitenkin ihan kelvollinen. Parmesaanin tilalla myös joku muu vahvanmakuinen juusto, kuten vaikka mustaleima-emmental, olisi varmasti toiminut.


(2 annosta)

2 punaista paprikaa
1 dl linssejä
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 porkkana
1 iso tomaatti
2 rkl tomaattipyrettä
vettä
suolaa, mustapippuria, basilikaa
reilusti parmesaani- tai emmental-raastetta

Leikkaa paprikat kahtia ja poista niistä siemenet. Asettele ne leivinpaperille uunipellille kuoripuoli ylöspäin. Paahda paprikoita n. 20-25 minuuttia, kunnes kuoret alkavat mustua. Irrota kuoret varovasti vetämällä. Kuorien irrottaminen käy helpommin, jos laitat ne uunituksen jälkeen esim. kannelliseen astiaan, jossa paprikat höyryttävät.

Keitä linssit pakkauksen ohjeen mukaan. Silppua sipuli ja hienonna valkosipulinkynsi. Raasta porkkana ja paloittele tomaatti. Kuumenna loraus öljyä pannulla ja freesaa sipulit siinä. Lisää joukkoon porkkanaraaste ja tomaattikuutiot ja paistele kevyesti muutaman minuutin ajan. Paloittele kuoritut paprikat ja lisää nekin pannulle linssien kanssa. Sekoita huolellisesti ja lisää joukkoon liraus vettä. Anna kiehahtaa, ota pannu pois liedeltä ja soseuta kastike sauvasekoittimella tasaiseksi. Laita pannu takaisin liedelle ja kuumenna. Lisää joukkoon tomaattipyree ja tarpeen mukaan vettä. Mausta huolellisesti ja anna kastikkeen hautua vielä hetki. Sekoita lopuksi joukkoon maun mukaan parmesaani- tai emmentalraastetta. Tarkista maku ja tarjoa kastike pastan kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti