16. joulukuuta 2010

Katkarapu-bambunversocurry

Joululoma kolkuttelis ihan just kohta nurkan takana, mutta sitä ennen en voi muuta kuin rääkäistä että KÄÄK miten paljon kiirettä tässä piisaa ennen sitä. Koska aika on ollut tässä nyt vähän kortilla, en ole oikein tehnyt mitään järkevää tai painokelpoista ruokaa moneen päivään. Tämän superhelpon katkarapucurrynkin kaivoin arkiston kätköistä, ja tätä tein mitä luultavimmin joskus syys-lokakuussa. Resepti löytyi Tastespotting-hyppelyllä täältä, lihan vaihdoin vain katkarapuihin. Himpura sentään, kun tämän tekemisestä on aikaa - en voi mennä ihan täystakuuseen, että nuo nesteiden määrät nyt olis ihan kohdillaan. Kutakuinkin seuraavalla tavalla curry joka tapauksessa valmistui, kookosmaitoa ja vettä voi lisäillä sitten jos tarve vaatii :)

Tastespottingista mainittakoon sivuhuomautuksena, että siinä on muuten paikka, jossa saan kulutettua aikaa vaikka tuntikausia, jos sille päälle satun. Reseptejä selatessa innostun ja inspiroidun aina ensisijaisesti kuvista, ja en voi esimerkiksi sietää kuvattomia keittokirjoja alkuunkaan. Siksipä Tastespotting onkin visuaalisista ja kauniista asioista inspiroituvan ykköspaikka.   2 dl kookosmaitoa
2 rkl punaista currytahnaa
2 rkl kalakastiketta
3 dl vettä
1 tlk bambunversoja
180 g katkarapuja

Kumoa kookosmaito pannulle ja kiehauta se. Lisää sekaan currytahna koko ajan sekoittaen. Lisää kalakastike, vesi ja bambunversot. Anna kiehua hiljalleen kymmenisen minuuttia. Lisää lopuksi joukkoon katkaravut. Kiehauta, mutta älä keitä, etteivät katkasavut sitkisty.
Tarjoa basmati- tai jasmiiniriisin kanssa.

2 kommenttia:

  1. Hear hear, Tastespotting on parhautta! Todellakin, siellä ajantaju häviää, ihan vaan niiden inspiroivien kuvien ansiosta. Kerran olen myös sen kautta päätynyt kokkaamaan jotain ranskalaisesta reseptistä josta en tajunnut mitään mutta yritin päätellä reseptin ja kuvan perusteella mistä on kyse, hyvää keittoa tuli ;)

    VastaaPoista
  2. Heh, mäkin olen joskus jotain viron- ja saksankielisiä reseptejä bongannut sieltä ja laittanut Google translatoriin, kyllä niistä selvän sai :D Mutta juu, Tastespotting on kyllä sellainen paikka, missä vaivihkaa vierähtää helposti tunti, toinen ja kolmaskin..

    VastaaPoista