22. joulukuuta 2010

Kookospallerot

Joko on liian myöhäistä postata jouluisia juttuja? No, ihan sama, nämä lumipalloja muistuttavat kookosherkut sopivat kyllä talviteemaan ylipäätään! Kun männäviikolla iskin silmäni Jytiksen herkkukookospalluroihin, tiesin saman tien, että kyseisiä palloja testaan heti, kun aika antaa myöten. Tällä viikolla olenkin sitten iltojeni ratoksi pyöritellyt näitä satsin jos toisenkin. Idea on niin simppeli, että se pisti melkein epäilemään koko homman toimivuutta. Mutta kyllä vain - kookoshiutaleita, munanvalkuaista ja tomusokeria sekoittamalla saa kuin saakin aikaan sangen herkullisia pikkunaposteltavia, jotka vievät makeannälän alta aikayksikön. 1 munanvalkuainen
2 dl tomusokeria
200g kookoshiutaleita + hiukan pinnalle

Sekoita kaikki ainekset yhteen ja ja jätä pieni erä kookoshiutaleita pinnan koristeluun. Pyörittele kosteiden käsien välissä palloja ja kierittele ne kookoshiutaleissa. Kannattaa tehdä suupalan kokoisia, pallot hieman murenevat jos yrittää syödä useammalla.Tämän postauksen myötä onkin sitten aika siirtyä joululomailemaan muihin maisemiin.
Palaillaan asiaan joulun jälkeen tai ensi vuoden puolella. 

Nyt kuitenkin oikein hyvää ja kaunista joulua kaikille! 

2 kommenttia:

  1. No eikö ookkin epäilyttävä resepti! Vähän niinkuin liian helppo :) Ja en voinut uskoa että ne pysyy kasassa mutta niinhän ne vaan pysyy. Kiva kun tykkäsit ja erinomaista joulua myös sulle!

    VastaaPoista
  2. Joo, vielä siinäkin vaiheessa kun laitoin aineksia kasaan en voinut uskoa, että tuolla valkuaismäärällä saa pallot pysymään kasassa :D mutta niinpä vain pysyivät!

    VastaaPoista