5. tammikuuta 2011

Sallaattia, sallaattia

Hei hoi ja loisteliasta alkanutta vuotta!
Olen joulun ja uuden vuoden jälkeen potenut sellaista herkku- ja skumppaähkyä, ettei ruuanlaitto ole tässä viime aikoina ollut ihan heti ekana mielessä. Paluu arkeen on onneksi helpottanut ruotuunpaluuta myös syöminkien suhteen, ja tämä vuosi onkin alkanut monenmoisilla salaateilla. Taka-ajatuksena tässä on tietty se, että voisi taas tuntea itsensä hyväksi ihmiseksi kaikkien lomamässäilyjen jälkeen, hähää.

Mä en koskaanikinä muista kuvata saati blogata tekemiäni salaatteja, joten koetetaanpa nyt paikata tilannetta läjäyttämällä eetteriin peräti kaksi tällä viikolla pupellettua salaattia. Kyllä, jopa tätä ensimmäistä nuudelihässäkkää tohdin nyt kutsua salaatiksi :D On muuten aivan oivallisen pirtsakan ja raikkaan makuista lounasevästä - vaikken sinänsä ole mikään tuoreen korianterin ylin ystävä, tässä yhteydessä se toimii aivan erinomaisesti. Toinen salaatti eli tonnikala-avokadosalaatti on aika perushuttua, mutta laitan se tähän, koska se oli yllättävän hyvää! Ohje siihen löytyi Yhteishyvän Ruokamaailma-lehdestä numero 01/11.

Pahoittelut vielä superankeasta kuvamateriaalista. Talviaurinko, missä kuppaat?


 
Tofu-riisinuudelisalaatti

(2 annosta)

250 g tofua
soijakastiketta
makeaa chilikastiketta
seesamiöljyä

125 g riisinuudeleita
1 punainen paprika
1 ruukku korianteria
2 kevätsipulia varsineen tai 1/2 ruukkua ruohosipulia
2 rkl soijakastiketta
1 rkl makeaa chilikastiketta
1/2 limen mehu
1 tl seesamiöljyä
1 tl hunaja-väkiviinaetikkaa

Paloittele tofu ja sekoita soijasta, seesamiöljystä ja chilikastikkeesta marinadi. Kierittele tofupalat kauttaaltaan marinadissa ja anna marinoitua noin tunti. Paista tofut sitten pannulla öljyssä rapeahkoiksi.

Katko riisinuudeleita pienemmiksi ja keitä ne pakkauksen ohjeen mukaan. Hienonna paprika pieniksi paloiksi. Silppua korianteri ja kevätsipuli tai ruohosipuli. Yhdistä kastikkeen ainekset, eli sekoita keskenään soija, chilikastike, limen mehu, seesamiöljy ja viinietikka. Sekoita kulhossa tofut, riisinuudelit, paprikat, korianteri ja kevät/ruohosipulit. Kippaa joukkoon kastike ja sekoita huolellisesti. Tarkista maku ja lisää maun ja tarpeen mukaan esim. soijaa ja chiliä.


 

Tonnikala-avokadosalaatti

(3-4 annosta)

2 prk tonnikalapaloja öljyssä
2 avokadoa
1 rasia (250 g) kirsikkatomaatteja
100 g sinihomejuustoa
1 ruukku jääsalaattia

(ruohosipulia)

Kastike
1 rkl punaviinietikkaa
2 rkl oliiviöljyä
1 tl sinappia
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
 
Valuta tonnikalat öljystä. Paloittele avokadot. Lohko isoimmat kirsikkatomaatit ja puolita pienemmät. Paloittele sinihomejuusto.
Revi salaatti vadille ja nostele muut ainekset lautaselle. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja pirskottele salaattiainesten päälle.

2 kommenttia:

  1. Kivan oloinen blogi! Täytyy tutustua vielä paremmin.

    Toivottavasti et pahastu, mutta noista tonnikaloista tuli mieleen WWF:n kalaopas, jossa kerrotaan mitä lajeja kalastetaan liikaa ja mitä kannattaa käyttää. Ulkomaisissa kaloissa pitäisi ilmeisesti mielellään olla Marine Stewardship Councilin -merkki. Se näkyy täällä:
    http://www.msc.org/
    Tässä WWF:n kalaopas, jota yritän mainostaa aina tilaisuuden tullen :)
    http://www.wwf.fi/ymparisto/meret_sisavedet/kalastus/kalaopas.html

    VastaaPoista
  2. Kiitos hyödyllisistä linkeistä :) Tonnikalapurkki tarttuu tosiaan vähään liiankin helposti joskus kaupasta mukaan, vaikka tiedän ettei saisi. Nyt kyllä täytyy ehdottomasti pitää taukoa.

    VastaaPoista