5. joulukuuta 2010

After Eight -mousse

Joulusuklaiden mussutus alkoi omalta kohdaltani tänä vuonna vähän etuajassa, kun sain maisteltavaksi pari pakettia After Eight -suklaita. Koska kaikkea ei sentäs sellaisenaan ehkä jaksa syödä, osan suklaasta saa näppärästi upotettua erinäisiin jälkiruokiin. Olin vähän katsellut Gordon Ramsayn Sunnuntairuokaa -opuksen kahvi-suklaamoussea sillä silmällä, ja päätin soveltaa Ramsayn reseptistä After Eight -version. Alkuperäisen ohjeen tumma suklaa on siis vaihdettu After Eightiin. Mausta en osaaa vielä sanoa mitään, sillä mousset ovat tällä hetkellä vielä jääkaapissa, mutta päivitän tuomion tänne jahka niitä saadaan maisteltua.
edit: ihan jees oli! Superminttuisa, raikas ja freesi.


100 g After Eight -suklaata
125 g mascarponea
2 rkl tomusokeria
4 rkl vahvaa espressoa jäähdytettynä
1,5 dl kuohukermaa

Koristeluun:
4 rkl kuohukermaa
vähän raastettua suklaata

Leikkaa suklaa pieniksi paloiksi ja sulata se kuumuutta kestävässä kulhossa, joka on hiljalleen kiehuvaa vettä sisältävän kattilan päällä. Sekoita tasaiseksi, ota kulho liedeltä ja anna jäähtyä.

Vispaa mascarpone ja tomusokeri käsivatkaimella tasaiseksi. Vatkaa sitten mukaan espresso ja sulatettu suklaa. Vatkaa kuohukerma toisessa kulhossa pehmeäksi vaahdoksi. Kääntele kerma suklaa-mascarponeseokseen, kunnes se on aivan tasaista. Lusikoi mousse neljään annoskuppiin ja laita yöksi jääkaappiin.

Vatkaa juuri ennen tarjoiluta 4 rkl kuhohukermaa vaahdoksi ja lusikoi moussejen päälle. Koristele raastetulla suklaalla.

2 kommenttia:

  1. Kokkeilenpas tätäkin jossain vaiheessa. Vain pieniä annoksia pieniin kulhoihin, ei omatunto soimaa liiasta kalorimäärästä..

    VastaaPoista
  2. Arleena: hih, joo ei tuota suklaa-mascarpone-kuohukermakomboa passaa mistään saavista ainakaan syödä. Mulla tulee kyllä makeita herkkuja harrastettua niin harvoin, etten liiempää stressiä jaksa herkuttelusta ottaa.

    After Eightit jäivät muuten mulla osittain hieman kokkareisiksi, mutta se ei sinänsä haitannut - minttusattumat tuolla joukossa oli ihan kivoja.

    VastaaPoista