19. elokuuta 2009

Pesto-mozzarellakanaa ja tomaatti-rucolapastaa

Täytin tässä hiljattain vuosia, ja sen kunniaksi (tai sillä verukkeella pikemminkin) piti keksiä ruuaksi jotain pientä kivaa. Neljännesvuosisadan täyttymistä olisi tietysti ehkä kuulunut juhlistaa ulkoruokinnassa jonkun muun tekemiä sapuskoja nautiskellen, mutta koska oli arkipäivä ja flunssaakin pukkasi, niin ei vaan yksinkertaisesti huvittanut. Sitä paitsi, kotona on kivaa! Tämän supersimppelin aterian eteen nähty vaiva ja käytetty aika oli minimaalinen, mutta silti tuli olo, että söi vähän normimaanantaita fiinimmin. On se jännä.



Pesto-mozzarellabroileri

broilerinfileitä
vihreää pestoa
mozzarellaa

Paista broilerit pannulla kypsiksi. Levitä fileiden päälle pestoa sekä viipaloitua mozzarellaa. Laita fileet uuniin hetkeksi, niin että mozzarella hieman sulaa. Koristele basilikalla.

Tomaatti-rucolapasta

valkosipulia
sipulia
kirsikkatomaatteja
rucolaa
tomaattifettuccinea
oliiviöljyä
suolaa ja mustapippurirouhetta

Kuumenna loraus öljyä pannulla. Heitä joukkoon murskattua valkosipulia sekä silputtua sipulia. Freesaa hetki. Lisää puolitetut kirsikkatomaatit pannulle ja kääntele muutaman kerran. Kaada joukkoon keitetty fettuccine-pasta sekä silputtu rucola. Lorauta joukkoon oliiviöljyä ja mausta koko sotku suolalla ja pippurilla. Sekoita huolellisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti