17. elokuuta 2009

Kantarelleista kastiketta ja risottoa

Jos äskeinen postaus oli jonkin sortin oodi muikuille, niin nyt seuraa samaa kantarelleille! Kerran vuodessa täytyy omistaa postaus näille metsiemme aarteille. Harvoin raaskin kantarelleista muuta tehdäkään kuin kermaista kastiketta perunoille, mutta viime viikolla pyöräytin sentään lisäksi kantarellirisoton. Tolkuttoman hyvää sekin, vaikka enpä yhtään vähempää kantarelliruuilta odotakaan :) Tuoreita kantarelleja saa vain hetken aikaa vuodessa, joten nyt niistä täytyy ottaa kaikki ilo irti. Pakastaa tai kuivatahan niitä myös voisi, mutta ainakaan pakastettujen kantarellien maku ei mielestäni vedä millään tavalla vertoja tuoreille. Nyt siis hophop mahdollisuuksien mukaan metsään tahi torille, nämä on superherkkua!

 
                

Kantarellikastikkeessa on kaikessa yksinkertaisuudessaan sipulia, kantarelleja, kuohukermaa, suolaa ja pippuria. Ei petä koskaan!

 
Kantarellirisotto valmistuu tiivistetysti seuraavasti: kuullotetaan sipulia ja risottoriisiä kattilassa rasvassa, lisäillään kanalientä vähitellen joukkoon imeyttäen sitä riisiin. Haudutellaan parikymmentä minuuttia, lopuksi sekoitetaan joukkoon pannulla paistetut kantarellit sekä maun mukaan voita ja parmesania. Ripsautin sekaan myös hieman silputtua tuoretta persiljaa. Blogistani löytyy jo niin monta risotto-ohjetta, että pikainen sepustus tässä yhteydessä nyt riittänee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti