31. toukokuuta 2010

Valkosipulikeitto

Kas tässäpä taloutemme viimeisin ruokavillitys: samettisen pehmoisa valkosipulikeitto! Viikon sisällä tätä soppaa on porissut liedellä kaksi isoa kattilallista, eikä kyllästymisen merkkejä ole vieläkään ilmassa. Joudun toteamaan ties kuinka monennen kerran, että kyllä ne parhaat ruoat vaan valmistuvat ihan yksinkertaisista raaka-aineksista - tämä keitto on jälleen erinomainen osoitus siitä. Tehkää tekin, lupaan että hyvää tulee!

   

(4 annosta)
Resepti Pirkalta

2-3 kokonaista valkosipulia
2 sipulia
2 rkl oliiviöljyä
1/2 dl vehnäjauhoja
9 dl vettä
4 rkl kasvisfondia
ripaus rouhittua mustapippuria
2 dl kuohu- tai ruokakermaa
1/2 dl tuoretta persiljaa

Lisäksi
maalaisleipää
oliiviöljyä

Paina kämmenellä valkosipuli rikki niin, että kynnet irtoavat. Kaada kynsien päälle kiehuvaa vettä ja anna pehmetä muutaman minuutin kuorimisen helpottamiseksi. Kuori kynnet, mutta jätä ne kokonaisiksi. Kuori ja hienonna sipulit.

Kuullota valkosipulinkynsiä ja sipulisilppua öljyssä kattilassa, lisää jauhot ja sekoita hyvin. Lisää vesi, kasvisfondi ja mustapippuri. Anna keiton hautua miedolla lämmöllä 30-40 minuuttia, kunnes valkosipulinkynnet ovat hajonneet. Soseuta keitto esimerkiksi sauvasekoittimella, lisää kerma ja hienonnettu persilja. Kuumenna höyryäväksi. Leikkaa leivästä kuutioita. Kuumenna öljy pannulla ja paahda leipäkuutiot kauniin ruskeiksi. Tarjoa keitto leipäkuutioiden kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti