11. toukokuuta 2010

"Karjalanpaistia" soijaleikkeistä

Kaikkea sitä! Etsiskelin männä viikolla netistä jotain ihan muuta, kun sattumoisin eteeni osui tämä vegaanisen "karjalanpaistin" ohje. Idea vaikutti niin eriskummalliselta, että mielenkiinto heräsi väistämättä. Kun vielä ainekset ruokaan sattui löytymään omasta takaa, ei tarvinnut enää miettiä ruokaideoita seuraavalle päivälle. Niin, eihän tämä ruoka nyt sinänsä ole karjalanpaistia nähnytkään (eiköhän liene liha sen ruoan ehdottomasti tärkein elementti), mutta kutsuttakoon tätä nyt silti sillä nimellä, vaikkakin heittomerkeissä :) Kun lopputuloksen suhteen odotukset eivät olleet taivaissa, yllätys oli tosiaankin positiivinen ruoan tullessa uunista ulos. Maittavaa! Tosin tähän asiaan myötävaikutti varmasti se, että olen viime aikoina aivan toden teolla alkanut lämmetä soijasuikaleille ja -leikkeille.

   

puoli pakettia Reformin soijaleikkeitä
kasvislientä
2 sipulia
2-3 porkkana
10 kokonaista mustapippuria
valkopippurijauhetta
1 laakerinlehti 

Keitä soijaleikkeet pakkauksen ohjeen mukaan kypsiksi. Nostele reikäkauhalla siivilään ja anna hieman jäähtyä, säästä kasvisliemi. 

Leikkaa jokainen leike kolmeen osaan ja puristele liiat nesteet pois. Pilko sipulit neljään osaan ja laita ne pannulle öljyyn paistumaan. Anna sipuleiden saada väriä ja lisää sitten paloitellut soijaleikkeet mukaan. Anna ruskistua. 

Kaada uunivuoan pohjalle ohut kerros öljyä ja kaada uunivuoan pohjalle sipulit ja soijaleikkeet. Kuori ja paloittele porkkana lanteiksi ja lisää uunivuokaan. Lisää vuokaan kasvislientä niin että leikkeet ja sipulit peittyvät. Mausta pippureilla ja laakerinlehdellä.
Paista 200 asteisessa uunissa niin kauan että liemi alkaa kiehumaan, eli noin 20 minuuttia. Laske lämpö 150 asteeseen, peitä vuoka kannella ja anna olla vielä noin 70 minuuttia.
Tarjoa keitettyjen perunoiden kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti