17. toukokuuta 2010

Fetalla ja pinaatilla täytetyt lohirullat

Myönnetään nyt, että olen ihan toivoton tarjousten perässä juoksija - kyttäilen antaumuksella erinäisiä ruokatarjouksia ja juoksen sitten niiden perässä tarvittaessa vaikka ympäri kaupunkia. Toisinaan ei tarvitse juosta, sillä joskus niitä ilmaantuu eteen visiitillä lähikauppaan. Viime viikolla lähikauppa tarjosi lohta alle neljän euron kilohintaan, ja enhän minä toki voinut kaupasta poistua nappaamatta yhtä filettä mukaani.
 
Kilon lohifileestähän riittää purtavaa useampaankin ateriaan. Tällä kertaa siitä valmistui lohikeittoa kutakuinkin tällä ohjeella, mutta ruokakermana toimi tällä erää Valion Kippari-ruokakerma (johon olen muuten ihan vaivihkaa tykästynyt), tillin tilalla oli tuore pinaatti, ja kippasinpa sekaan vielä parsakaalia. Tuli niin tolkuttoman hyvää, etten ehkä ole vieläkään päässyt siitä yli - enkä voi olla mainitsematta asiasta täälläkin. Jäljelle jääneestä lohesta valmistui vielä salaatti sekä seuraavanlaiset lohirullat. Kaikki tietää, että feta ja pinaatti ovat lyömätön yhdistelmä, mutta eipä tuo kolmas pyörä lohi makuyhdistelmää ainakaan pahentanut. Tavallisen, sitruunalla maustetun risoton kanssa hykerryttävän hyvää ruokaa!

   

(2 annosta)

n. 250 g lohifilettä
50 g tuoretta pinaattia
sitruunamehua
suolaa, pippuria
n. 70 g fetajuustoa

Kuumenna liraus rasvaa pannulla ja freesaa siinä tuoretta, silputtua pinaattia. Anna pinaatin painua vähän kasaan ja mausta se sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Murustele feta. Poista lohifileestä nahka. Leikkaa lohifilee leveyssuunnassa kahteen ohuempaan siivuun ja mausta siivut suolalla ja pippurilla. Levitä siivujen päälle kerros pinaattia ja ripottele päälle fetaa. Kääri siivut rullalle ja kiinnitä cocktail-tikulla. Kypsennä 200-asteisessa uunissa, kunnes lohi on kypsää (tähän menee menee noin 15 minuuttia, mutta paljon riippuu toki siivujen paksuudesta). Tarjoa esim. risoton kanssa.

    

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti