3. toukokuuta 2010

Tofu-pähkinäwokki

Käsi ylös, kuka kärsii liiallisen syöpöttelyn ja juopottelun aiheuttamasta vappuähkystä? Allekirjoittanut ainakin. Oli ravintolaruokaa, piknik-herkkuja, skumppaa ja vaikka sun mitä muuta. Sanomattakin lienee selvää, että tänään oli suorastaan pakko vaihtaa kevyemmälle linjalle. Liedellä porisikin kattilallinen linssi-parsakaalikeittoa, ja ai että tekikin muuten hyvää. Aasinsiltana tästä päästäänkin itse asiaan, eli toiseen kevyehköön, "takaisin ruotuun"-tyyppiseen kasvismuonaan, olkaatten hyvät. Itse tein tätä viime viikolla ja tunsin itseni Hyväksi Ihmiseksi - kiitos kaikkien annosten sisältämien vihreiden asioiden.



(4 annosta)

500 g tofua
soijakastiketta
1,5 dl cashewpähkinöitä
2 valkosipulinkynttä
pala inkivääriä
1/2 sipuli
3 kevätsipulia
1 vihreä paprika
1/2 parsakaali
2 rkl osterikastiketta
1 rkl soija- tai kalakastiketta
1 tl sokeria
1 tl seesamiöljyä
mustapippuria

Paloittele tofu ja kuumenna liraus öljyä pannulla. Kippaa tofukuutiot pannulle ja ruskista sekoittaen. Kaada joukkoon soijakastiketta ja paistele, kunnes tofut saavat vähän väriä pintaansa. Siirrä syrjään odottamaan. Paahda myös cashewpähkinät kuivalla pannulla ja laita syrjään.

Silppua sipuli, kevätsipulit sekä valkosipuli. Paloittele paprika ja parsakaali. Keitä parsakaalin palat kypsiksi. Kuumenna loraus öljyä wokkipannussa ja freesaa siinä raastettua inkivääriä hetki. Lisää pannulle valkosipuli ja sipulit. Kuullota pari minuuttia sekoittaen. Lisää sitten joukkoon paprika ja paista kevyesti. Sekoita keskenään osterikastike, soija, sokeri ja seesamiöljy. Kippaa pannulle tofukuutiot, parsakaali sekä kastike. Kuumenna sekoittaen ja lisää lopuksi joukkoon cashewpähkinät. Tarjoa nuudelien tai basmatiriisin kanssa.

    

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti