1. maaliskuuta 2010

Linssi-halloumicurry

Kiirettä pittää! Ei siis mikään ihme, että yksinkertaiset ruoat ovat taas kovassa huudossa keittiössäni (no juu, koskapa nuo eivät olisi :). Tätä ruokaa tein ensimmäisen kerran viime syksynä; nyt otin uusintakierroksen ja tuumasin, että kai tämän reseptin voisi tännekin lätkäistä. Tomaatit ja munakoiso tekevät tästä pöperöstä mukavan mehukkaan, mutta halloumi on kuitenkin tämän ruoan se juttu. Ilman sitä voisi nimittäin olla jopa vähän tylsähköä. Halloumin kanssa ei kyllä koskaan voi mennä ainakaan kovin pahasti metsään - kyseinen juusto kun on ilman muuta yksi parhaista ruoka-asioista ikinä.



(4 annosta)

1 pkt halloumia
1,5 dl punaisia linssejä
currya, juustokuminaa, chilijauhetta
2 valkosipulinkynttä
1 sipuli
1 munakoiso
1 tlk kuorittuja tomaatteja
kasvislientä + tomaattipyrettä
mustapippuria

Paloittele halloumi ja paista palat ruskeiksi. Siirrä syrjään odottamaan. Keitä linssit pakkauksen ohjeen mukaan.

Kuumenna loraus öljyä pannulla ja kuullota siinä mausteita hetki. Lisää joukkoon murskatut valkosipulinkynnet ja silputtu sipuli. Kuullota muutama minuutti ja kaada joukkoon kuutioitu munakoiso. Freesaa vielä tovi ja kaada sitten pannulle tölkkitomaatit. Anna kiehua hiljalleen ja lisäile joukkoon kasvislientä ja tomaattipyrettä tarpeen mukaan (nestettä menee joitakin desejä). Lisää lopuksi joukkoon keitetyt linssit ja halloumikuutiot, ja rouhi sekaan mustapippuria. Tarkista maku. Tarjoa esim. basmatiriisin tai couscousin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti