17. maaliskuuta 2010

Paneroidut soijaleikkeet ja appelsiinirisotto

Enpä edes muista, koska viimeksi olisin ostanut soijaleikkeitä! Vuosikausia olen pitänyt niitä kovin epäinspiroivina, mutta viime aikoina on ollut vähän toinen ääni kellossa. Jo muutaman viikon ajan tässä joka tapauksessa oli päässä kutenut ajatus, että ne saattaisivat maistua parmesanpaneroituna. Toteutuksen aika koittikin sitten tänään. Lisuketta miettiessäni inspiroiduin edullisista ja ihan poikkeuksellisen houkuttelevan näköisistä appelsiineista. Pitkään arvoin, tekisinkö soijaleikkeiden kaveriksi appelsiinikastiketta vai -risottoa - ja kuten näkyy, päädyin jälkimmäiseen. Varsin pirtsakkaa apetta!


Parmesanpaneroidut soijaleikkeet
soijaleikkeitä
kananmuna
korppujauhoja
parmesanraastetta

Keitä soijaleikkeet pakkauksen ohjeen mukaan kasvisliemikuutiolla maustetussa vedessä. Anna vetäytyä ainakin puoli tuntia ja puristele ylimääräinen neste pois. Kieritä leikkeet ensin kananmunassa ja sitten korppujauho-parmesanseoksessa. Paista pannulla rasvassa rapeiksi.

Appelsiinirisotto
(4 annosta)
1 sipuli
3 dl risottoriisiä
n. 1 l kana- tai kasvislientä
1 appelsiinin mehu + hieman kuoriraastetta
rouhittua mustapippuria
parmesania
voita

Hienonna sipuli ja kuullota sitä hetki öljyssä kattilassa. Lisää kattilaan riisi ja kuullota, kunnes riisi on läpikuultavaa. Kaada kana- tai kasvislientä  vähitellen joukkoon, imeyttäen sitä hiljalleen riisiin. Lisää nestettä aina, kun edellinen satsi on lähes kokonaan imeytynyt. Jatka näin, kunnes riisi on kypsää. Purista joukkoon appelsiinin mehu ja vähän kuoriraastetta. Mausta risotto mustapippurilla, ja viimeistele raastetulla parmesaanilla ja voilla.

Risottoon oli tarkoitus heittää sekaan myös kaapissa lojuvia saksanpähkinöitä hienonnetuna, mutta ne sitten unohtui.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti