23. maaliskuuta 2010

Halloumi-kasviswokki

Kun silmäni osuvat mihin tahansa halloumireseptiin, välitön reaktoni on lähestulkoon aina "tuota mulle heti nyt!". MeNaisten numerosta 7/2010 löytynyt kreikkalaisen wokin resepti ei ollut poikkeus, vaikka varsinaisesti kokkaus ei tapahtunutkaan heti, vaan vasta eilen. Kurpitsamoskan Marikin bloggasi  taannoin ks. ruoan, ja Marin tavoin minunkin on myönnettävä, että inspiroidun MeNaisten ruokaosiosta suuresti! Simppeli reseptiikka joillain pienillä kivoilla jipoilla on kovasti meikäläisen mieleen.

Ja nuoruusiän dementia iski jälleen: oliivipurkki pönötti pöydällä koko kokkausoperaation ajan, mutta enhän mä niitä toki ruokaan muistanut laittaa. Hiphei vaan.

     

(3-4 annosta)

250 g halloumijuustoa
3 rkl öljyä
3 porkkanaa
100 g palsternakkaa
1 punasipuli
2 paprikaa
1 tl oreganoa
20 kalamataoliivia
2 rkl soijakastiketta
3 rkl appelsiinimehua
mustapippuria

Leikkaa juusto sentin viipaleiksi. Kuumenna teelusikallinen öljyä wokissa tai isossa paistinpannussa. Paista juustoviipaleet kullankeltaisiksi ja nosta pois pannulta.
Kuori ja leikkaa porkkanat, palsternakka ja sipuli noin puolen sentin paloiksi. Paloittele paprikat.  Kuumenna loput öljystä pannulla ja laita porkkanat paistumaan. Lisää 3-5 minuutin kuluttua palsternakat, sipuli, paprika ja oregano. Paista viisi minuuttia, tai kunnes kasvikset ovat pehmenneet. Sekoita joukkoon oliivit.

Yhdistä soijakastike ja appelsiinimehu ja kaada seos pannulle, sekoita. Lisää juustonpalat ja mausta mustapippurilla makusi mukaan.

Keitin muuten wokin kaveriksi vielä vähän tummaa riisiä, jottei vahingossakaan nälkä jäisi. En voi sille mitään, mutta vatsaani jää omituisen tyhjä olo, jos lisukkeena ei ole edes vähän jotain hiilaripitoista. Ei minusta karppaajaksi ainakaan taitaisi olla...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti