24. helmikuuta 2010

Feta-paprikalohta ja pinaattirisottoa

Toisinaan kurkistus pikkuruiseen pakastelokeroomme järkyttää: miten sinne onnistuukin aina ahtamaan niin paljon tavaraa? Viime viikolla siellä hengasi mm. kolmen eri sortin kalalajiketta, joten oli sanomattakin selvää, että jotain niille oli tehtävä. Tai edes yhdelle niistä, eli tällä kertaa lohelle. Ruokakaupassa menin vaistojen varassa, jotka kehottivat yhdistämään lohen välimerellisiin aineksiin. Hyvvee! Makea paprikatahna ja suolainen feta täydensivät toisiaan mukavasti lohen päällä.



(4 annosta)

500 g lohta
100 g fetajuustoa
kuivattua basilikaa
suolaa, pippuria

Paprikatahna:
1 punainen paprika
1 rkl Rajamäen mustapippuri-punaviinietikkaa
1 tl hunajaa
chilijauhetta, suolaa

Valmista ensin paprikatahna. Paahda paprikaa 225-asteisessa uunissa niin kauan, kunnes paprikan kuori alkaa kuplia ja tummeta. Anna jäähtyä ja poista sitten kuoret. Paloittele paprika ja aja se sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Sekoita joukkoon viinietikka, hunaja ja mausteet.

Suolaa ja pippuroi lohi kevyesti. Levitä lohifileen päälle paprikatahna ja sen päälle murusteltu feta. Ripsauta päälle kuivattua basilikaa ja kypsennä 200-asteisessa uunissa 20-30 minuuttia.

Pinaattirisotto on tehty ihan tavallisen risoton tapaan; eli kuullotetaan sipulia, valkosipulia sekä risottoriisiä pannulla öljyssä, lisäillään kasvislientä ja keitellään hiljalleen. Lopuksi sulatetaan joukkoon vähän pakastepinaattia, maustetaan sitruunalla, mustapippurilla ja tarpeen mukaan suolalla, ja sekoitetaan vielä lopuksi joukkoon voita ja raastettua parmesania.

       

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti