23. lokakuuta 2008

Tofua kookos-mangokastikkeessa

En tiedä mistä nämä mielihaluni oikein kumpuavat, mutta jo jonkun aikaa on mieleni tehnyt yhdistää mango ja tofu. Tällaista soosia syntyi sitten tänään. Oli muutoin ihan onnistunut ruoka, mutta vähän liian... no, mangoinen minun makuuni. Ehkä mangososeen määrän olisi voinut vaikka puolittaa, niin tuo mangon makea mutta kirpsakka maku ei olisi niin vahvasti dominoinut kokonaisuutta. Makuasia varmasti, mutta itse vasta opettelen syömään ruokia, joissa on jotain makeita juttuja - kuten hedelmiä.



1 pkt (270 g) tofua
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
puolikas mango
1 tl inkivääritahnaa
2 dl kookosmaitoa
1 prk mangososetta (lastenruoka) (suosittelen tosiaan vähentämään määrää)
1 limetin mehu
chilikastiketta, suolaa, soijakastiketta

Kuutioi tofu, hienonna valkosipulit  ja sipuli. Kuori ja paloittele mango. Kiehauta pannulla loraus öljyä ja sekoita inkivääritahna joukkoon. Lisää valkosipulit ja kuullota hetki öljyseoksessa. Lisää sipulit ja anna kuullottua. Lisää sitten tofukuutiot ja paistele sekoittaen kunnes ovat saaneet hieman väriä. Sekoita keskenään kookosmaito, mangosose ja limetin mehu. Kaada seos pannulle ja sekoita. Anna kastikkeen kiehua hieman kasaan ja lisää sitten mangopalat. Suurusta Maizenalla, mikäli kastike jää liian veteläksi. Mausta chilikastikkeella, suolalla ja soijakastikkeella.
Tarjoa riisin kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti