27. lokakuuta 2008

Kasvislasagne

Parissakin blogissa on viime aikoina tehty kasvislasagnea, ja siitä inspiroituneena valmistui omassakin kyökissäni tänään vuoallinen tuota herkkua, pitkästä aikaa. Kiireessä tulee joskus turvauduttua pakastevihanneksiin, mutta mielestäni paras lasagne syntyy kuitenkin tuoreista kasviksista. Juustokastikekin tulee toisinaan korvattua valmiilla juustokeitolla, mutta tänään maltoin senkin tehdä itse. Näillä eväillä siis uuteen viikkoon ja arkiseen aherrukseen :)



n. 12 lasagnelevyä

Kasviskastike
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
100 g tuoreita herkkusieniä
1 kesäkurpitsa
1 punainen paprika
2 tomaattia
1 tlk tomaattimurskaa
2 rkl tomaattipyrettä
2 rkl vihreää pestoa
tuoreita yrttejä, suolaa, pippurisekoitusta

Juustokastike
50 g margariinia
3/4 dl vehnäjauhoja
8 dl maitoa
suolaa, pippuria
2 dl emmental-mozzarellaraastetta
0,5 dl parmesanraastetta

Pinnalle
emmental-mozzarellaraastetta

Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Paloittele sienet, kesäkurpitsa, paprika ja tomaatit. Kuumenna loraus öljyä pannulla ja kuullota siinä sipuleita ja valkosipuleita. Lisää sienet ja paistele hetki. Lisää kesäkurpitsat ja paprikat, paistele sekoittaen. Lisää tomaatit, tomaattimurska, tomaattipyre, pesto ja mausteet. Kypsennä kymmenisen minuuttia. Lisää tarvittaessa hieman vettä.

Valmista juustokastike. Sulata rasva kattilassa ja sekoita joukkoon vehnäjauhot. Lisää maito pienissä erissä, samalla hyvin sekoittaen. Kuumenna sekoittaen, kunnes kastike sakenee. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita lopuksi juustoraasteet joukkoon.

Kasaa lasagne voideltuun uunivuokaan. Kaada pohjalle kasviskastiketta ja juustokastiketta. Nosta lasagnelevyjä päälle ja kaada niille uudet kerrokset kastikkeita. Jatka näin, kunnes lasagnelevyt on käytetty, jätä päällimmäiseksi juustokastiketta. Ripottele pinnalle juustoraastetta ja kypsennä 200-asteisessa uunissa n. 45 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti