10. huhtikuuta 2011

Meksikolainen papupata

Pavut ovat kukkaroystävällistä, terveellistä ja monikäyttöistä ruokaa, mutta jostain ihmeen syystä ne eivät ole viime aikoina inspiroineet minua ruoanlaittoon nimeksikään. Saattaa johtua siitä, että pavuista tulee aina tehtyä samantyyppisiä mielikuvitusköyhiä muhennoksia ja patoja - niin tavallaan nytkin, mutta tällä kertaa meksikolaisvivahtein. Innostuin tässä eräs ilta selailemaan vähän vanhempia keittokirjojani, jotka harmillisen usein saattavat jäädä luvattoman pitkiksi ajoiksi hyllyyn pölyttymään. Meksikolaisen papupadan ohje löytyi Keittiössä vihertää -opuksesta. Luulin erheellisesti, että tästä tulisi kastikemaista papumuhennosta riisin kera nautittavaksi, mutta tämä soveltuikin paljon paremmin tortillalätyn täytteeksi. Lime, korianteri ja juustokumina toivat eloa ja vivahdetta muuten melko tavalliseen papupataan - meksikolaista ruokaa täytyisi ehdottomasti kokata useamminkin!


1/2 punainen paprika
1/2 vihreä paprika
4 tomaattia
1/2 punasipuli
1/2 punainen chili
1 tl jauhettua juustokuminaa
1 lime
1 rkl luomuruokosokeria
1 dl valmiita kidneypapuja
100 g pakastemaissia
2 rkl tuoretta korianteria
suolaa ja pippuria

Leikkaa paprikat ja tomaatit kuutioiksi. Suikaloi punasipuli ja hienonna chili. Kuumenna kattila liedellä ja paista sipuli ja paprika öljytilkassa, lisää chili ja juustokumina loppuvaiheessa. Lisää tomaatit, limen mehu ja sokeri. Laita kansi padan päälle ja hauduta hiljalleen noin 30 minuuttia. Lisää tarvittaessa vähän vettä, jos padasta tulee liian sakeaa. Lisää lopuksi kidneypavut ja maissi ja anna niiden lämmetä. Lisää hienonnettu korianteri ja mausta pata suolalla ja pippurilla. Tarjoa esim. tortillalettujen, jääsalaatin ja kermaviilin kera.

 

2 kommenttia: