25. huhtikuuta 2011

Vadelmavaahto

Viime viikko oli varsin juhlantäyteinen; oli merkkipäivää ja pääsiäistä ja ihan vaan sellaista yleistä keväthullaantumista. Juhlahumun ja pitkien vapaiden keskellä löysin itseni tekemästä jotain itselleni hyvin epäominaista, eli duunailemasta jälkiruokia. En ole perso makealle enkä muutenkaan jaksa juuri koskaan panostaa jälkiruokiin, mutta silloin kun moisiin hommiin ryhdyn, suosin simppeleitä, joko suklaisia tai marjaisia jälkkäreitä. Tällä kertaa oli sitten marjaisan vuoro, ja erään kolmen ruokalajin aterian päätösruoaksi valikoitui vadelmavaahto, jonka resepti löytyi RuokaPirkan helmikuun 2011 numerosta. Tämän vattuherkun resepti oli luonteeltaan sellainen, ettei edes kaltaiseni surkea sokerileipuri voinut siinä epäonnistua: vadelmat ja sokeri kuumennetaan, kerma ja munanvalkuainen vatkataan ja lopuksi kaikki liitetään yhteen. Helppoa, nopeaa ja hyvää!


2 ps (à 200 g) vadelmia (pakaste)

1/2 dl sokeria
1 kananmunan valkuainen
1 tlk (2 dl) vispikermaa
2 rkl kookoshiutaleita

Pinnalle
kookoshiutaleita

Kaada vadelmat kasariin ja mittaa päälle sokeri. Kuumenna sekoittaen, kunnes vadelmat sulavat ja sokeri liukenee. Kun marjaseos alkaa kiehua, peitä kannella ja anna kiehua miedolla lämmöllä 2 - 3 minuuttia. Jäähdytä vadelmaseos kylmäksi.

Vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi. Vatkaa kerma myös vaahdoksi ja sekoita kookoshiutaleet joukkoon. Yhdistä vaahdot ja kylmä vadelmaseos ja sekoita tasaiseksi. Jaa vadelmavaahto annosmaljoihin ja ripottele pinnalle kookoshiutaleita. Tarjoa jälkiruoaksi.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti