3. huhtikuuta 2011

Hedelmä-vuohenjuustosalaatti

Harvemmin ehkä tulee syötyä salaattia, joka saisi suorastaan kiljahtelemaan riemusta. Tämä oli kuitenkin sellainen!

Jääkaappiin oli siis jäänyt puolikas pötkö vuohenjuustoa, jolle piti keksiä käyttötarkoitus. Pienimuotoisen googlettelun jälkeen eteen osui Voisilmäpelin hedelmä-vuohenjuustosalaatti, joka osoittautuikin aivan superherkuksi tapaukseksi. Eevan tavoin minäkin tykkään yleensä laittaa salaattiin nimenomaan paistettua vuohenjuustoa, mutta tässä yhteydessä vuohenjuusto oli oivallista kylmänä, lämpimien hedelmien kontrastina. Tykästyin tähän niin paljon, että heti seuraavana päivänä väänsin kutakuinkin samanlaisen setin sinihomejuustosta. Tämä salaatti vaan toimii :)


(2 annosta)

tuoretta (baby)pinaattia tai muuta hyvää, tummalehväistä salaattia
1 omena
1 päärynä
tilkka öljyä
chilijauhetta
mustapippuria
kourallinen pinjansiemeniä
~ 100 g vuohenjuustoa

1-2 rkl oliiviöljyä
2 tl sitruunamehua
½ tl (dijon)sinappia
suolaa
mustapippuria
tilkka juoksevaa hunajaa

Leikkaa omena ja päärynä noin sentin paksuisiksi paloiksi, jätä kuoret. Sivele paistonkestävän astian pohja tilkalla öljyä ja lisää astiaan päärynät ja omenat. Ripauta päälle mustapippuria ja hieman chiliä.

Paahda hedelmiä 200-asteisessa uunissa n. 15-20 minuuttia, kunnes ne alkavat hieman käpristyä reunoilta. Kun hedelmät alkavat näyttää valmiilta, nakkaa paistovuokaan vielä kourallinen pinjansiemeniä ja paahda muutama minuutti.

Hedelmien paistuessa valmista kastike sekoittamalla oliiviöljy, sitruunamehu, sinappi, suola ja mustapippuri. Sekoita salaatinlehtien kanssa.

Kokoa salaatti salaatinlehdistä, hedelmistä ja vuohenjuustosta ja kruunaa vielä koko komeus tilkalla juoksevaa hunajaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti