19. tammikuuta 2010

Katkarapu-feta-pinaattipasta

Arki on lähtenyt loman jälkeen rullaamaan eteenpäin melkoisen vauhdikkaasti, ja sen myötä myös arkipäivien ruokalistoille ovat palanneet nopsakat ja näppärät sapuskat. Feta-pinaattipastaa olen tehnyt monasti, ja se on hyvää, mutta kaipaa joukkoonsa jotain tuomaan protskuja ja ruokaisuutta. Näinpä siis tällä erää mukaan päätyi myös katkarapuja.

Monen muun ruokabloggaajan tavoin sain muutama viikko takaperin testattavaksi Rajamäen maustettuja viinietikoita. Paketista löytyi kolmen eri sortin etikkaa: sitruunavalkoviinietikkaa, yrttivalkoviinietikkaa sekä mustapippuripunaviinietikkaa.  Jälkimmäinen on vielä toistaiseksi korkkaamatta, kun taas sitruunainen versio on ollut kovassa käytössä ja toimivaksi todettu - se on päässyt maustamaan mm. tätä feta-perunasalaattia. Tällaisten valmiiksi maustettujen tuotteiden tarpeellisuuden voi tietysti kyseenalaistaa, vaikkei näiden maussa ole suinkaan ollut mitään valittamista. Yrteillä maustetun valkoviinietikan korkkasin tätä ruokaa varten, eikä yhtään hassumpi ollut sekään.

       

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
150 g tuoretta pinaattia
1 rasia kirsikkatomaatteja
180 g katkarapuja
200 g fetajuustoa
250 g fettuccine -tuorepastaa
reipas loraus oliiviöljyä
1-2 rkl Rajamäen yrttivalkoviinietikkaa
2 rkl sitruunan mehua
tuoretta basilikaa silputtuna
suolaa ja pippuria

Silppua sipuli ja hienonna valkosipulinkynnet. Huuhtele ja suikaloi pinaatti ja puolita kirsikkatomaatit. Sulata katkaravut jo etukäteen. Kuumenna loraus öljyä pannulla ja freesaa siinä sipulit ja valkosipulit. Lisää joukkoon valutettu pinaatti ja kuumenna tovi, mutta älä anna pinaatin lötkistyä liiaksi. Kääntele kirsikkatomaatit joukkoon. Lisää sitten pannulle keitetty pasta, katkaravut sekä fetakuutiot. Kaada koko härdellin joukkoon reilusti oliiviöljyä. Mausta yrttivalkoviinietikalla, sitruunalla, basilikalla sekä suolalla ja pippurilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti