7. tammikuuta 2010

Hunaja-seesamikanaa

Toisinaan ihan yksinkertaiset asiat ovat parasta mitä voi olla. Tämä Closet Clooking -blogista löytynyt resepti on niin simppeli, ettei minun tarvinnut mennä omaa kotia pidemmälle ainesten takia, kun inkivääriä ja kanaakin sattui olemaan pakkasessa. Lopputulos oli yllättävän hyvä, tämä sopi jotenkin ihan mielettömän hyvin narskuvan kevätsipulin ja semisti tahmaisen basmatiriisin kanssa pupellettavaksi. Ymmärtääkseni resepti on kiinalaisen keittiön perua, tai ainakin vähintään yrittää olla. Kasvisversion ruuasta saa melko näppärästi vaihtamalla kanan tofuun, miksei toki soijasuikaleistakin onnistuisi. Itse olen ollut äärettömän huono ja nirso lihansyöjä viime aikoina, mutta hyvälaatuista vaaleaa lihaa kelpuutan edelleen satunnaisesti lautaselleni.



(4 annosta)

4 rkl soijakastiketta
4 rkl ananasmehua
1 rkl hunajaa
1 rkl ruskeaa sokeria
2 rkl raastettua inkivääriä
n. 450 g broilerinfileetä suikaleina
2 rkl seesaminsiemeniä
kevätsipulia

Sekoita soijakastike, ananasmehu, hunaja, sokeri, inkivääri ja broilerisuikaleet huolellisesti keskenään pakastepussissa ja anna marinoitua jääkaapissa noin tunnin ajan.
Kuumenna liraus öljyä pannulla, lisää joukkoon broileri marinadeineen ja paistele, kunnes broileri on kypsää ja kastike alkaa paksuuntua. Ripottele kanojen päälle seesaminsiemeniä. Tarjoa basmatiriisin ja silputtujen kevätsipulien kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti