24. tammikuuta 2010

Feta-kesäkurpitsapallerot

Oi ja voi. Nyt tuli tehtyä ihan laittoman hyvää ruokaa! Nämä feta-kesäkurpitsapallurat ovat ehdottomasti yksi herkuimmista asioista, joita olen lähimenneisyydessä tehnyt. Resepti löytyi Rene Salamanin kirjasta Kreikkalainen keittiö, joka on ollut minulla kirjastosta lainassa jo tovin. Edelleenkään en ole koskaan syönyt autenttista kreikkalaista ruokaa, mutta sepäs ei ole minua estänyt olemasta viime aikoina erityisen viehättynyt nimenomaan kreikkalaisen keittiön antimiin. Pallerot ovat parhaimmillaan vasta paistettuina, rapeapintaisina ja sisältä mukavan pehmeinä ja lämpöisinä. Lisukkeeksi lykkäsin tsatsikia ja kasvisliemessä keitettyä bulguria. Toimii!
 
      

(iso satsi)

 
500 g kesäkurpitsaa
1 sipuli
2 kevätsipulia
1 valkosipulinkynsi
3 viipaletta leipää
2 kananmunaa
200 g fetajuustoa
50 g graviera- tai parmesanjuustoa
3-4 rkl tuoretta tilliä tai 1 tl kuivattua oreganoa
0,75 dl vehnäjauhoja (lisäile tarpeen mukaan)
korppujauhoja
suolaa ja rouhittua mustapippuria

Raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi. Silppua sipulit ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna muutama ruokalusikallinen oliiviöljyä pannulla, lisää sipulit ja kevätsipulit ja kuullota ne. Lisää valkosipuli ja freesaa vielä hetki. Laita suureen kulhoon kesäkurpitsaraaste, sipuli- ja valkosipuliseos ja sekoita hyvin.

Paahda leipäviipaleet ja poista niistä kuoret. Paloittele leivät ja murenna monitoimikoneella. Lisää murut kesäkurpitsaseokseen munien, murustellun fetan, jauhojen sekä raastetun gravieran tai parmesanin kanssa. Lisää tilli tai oregano sekä suolaa ja pippuria maun mukaan. Sekoita huolellisesti keskenään. Lisäile jauhoja tarpeen mukaan (huom. itse heitin sekaan jauhoja (sekä vehnä että korppu) ihan mutu-tuntumalla, reippaasti ohjeistettua enemmän, kunnes taikinamassasta tuli kiinteä ja helposti käsiteltävä.)

Ota kukkuraisen ruokalusikallisen verran kesäkurpitsaseosta, pyörittele se palloksi ja paina kevyesti, jotta siitä tulee pihvin muotoinen. Tee loput pihvit samoin. Ripottele pihvien päälle vähän jauhoja. Kuumenna oliiviöljy pannulla ja paista pihvit rapeiksi ja ruskeiksi molemmin puolin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti