17. maaliskuuta 2012

Tofua ja kasviksia keltaisessa currykastikkeessa

Kiikuttaessani jälleen kerran viime lauantaina lähithaikkulasta kotiin satsin tofua keltaisessa currykastikkeessa päätin, että samantyyppisen setin teen viikolla ihan omin kätösin. Ihan vaan siksi, ettei se nyt loppujen lopuksi niin kamalan vaikeaa ole - se lähithaikkulassa pistäytyminen on vain tehty liian helpoksi. ;) Sitä paitsi minulla oli jo pidemmän aikaa pyörinyt nurkissa Santa Marian Thai Yellow Curry -mauste täysin avaamattomana, koska en vain ole ajatellut, että se voisi mitenkään korvata currytahnaa aasialaisissa ruuissa. Nyt tuli kuitenkin testattua, ja vaikka oikein maukasta apetta tulikin, ei se silti kyllä ehtaa currytahnaa päihitä. Tässä ruuassa tuon Thai yellow curry -jauheen voi siis korvata keltaisella currytahnalla, mutta currytahna kannattaa lykätä pannulle heti valkosipulin ja chilin jälkeen.


(4 annosta)

300 g tofua
loraus soijakastiketta
2 valkosipulinkynttä
1 pieni punainen chili
1 sipuli
5 tuoretta herkkusientä
1 pienehkö kesäkurpitsa
1 tlk (400 ml) kookosmaitoa

3 rkl Thai yellow curry -jauhetta
1 tl sitruunaruohotahnaa
2 rkl kalakastiketta
2 tl ruokosokeria

4 kaffirlimetinlehteä
1/2 tlk minimaisseja
kourallinen thaibasilikaa

Paloittele tofu. Kuumenna paistinpannussa loraus öljyä, kaada tofupalat pannulle ja lisää perään soijakastiketta. Paista käännellen, kunnes tofut ovat ottaneet hieman väriä itseensä. Siirrä syrjään odottamaan.

Hienonna valkosipulinkynnet ja chili. Silppua sipuli, paloittele sienet ja kesäkurpitsa. Kuumenna uusi loraus öljyä pannulla ja lisää pannulle valkosipuli ja chili. Freesaa nopeasti, lisää joukkoon sipuli ja kuullota. Lisää kesäkurpitsat ja sienet ja paista koko ajan käännellen. Kun kasvikset ovat pehmenneet, kaada pannulle kookosmaito. Lisää joukkoon myös curryjauhe, sitruunaruohotahna, kalakastike, ruokosokeri ja kaffirlimetinlehdet. Anna porista hiljalleen 10-15 minuuttia, lisää kasvislientä mikäli on tarvis. Lisää loppuvaiheessa minimaissit joukkoon. Tässä vaiheessa on hyvä maistaa ruokaa ja lisätä mausteita maun mukaan; kala/soijakastiketta, jos ruoka tarvitsee lisää suolaa, chiliä/chilitahnaa jos ruoka kaipaa lisää potkua. Mausta kastike lopuksi silputulla thaibasilikalla. Tarjoa jasmiiniriisin kanssa.



3 kommenttia:

  1. Ah, mulla tuli nälkä, näyttää niin hyvältä.

    VastaaPoista
  2. Hovkonditorn & Befrica: tää OLI tosi hyvää, en ehkä tarpeeksi alleviivannut sitä tuossa kirjoituksessa :D Mä tykkäsin!

    VastaaPoista