28. maaliskuuta 2012

Soijasuikaleita aurajuusto-kermakastikkeessa

Minulla on nyt menossa sellainen kausi, että soijasuikaleet ei ole alkuunkaan mun kavereita. Vaan eipä hätää; kun ne upottaa aurajuustoon, kermaan ja smetanaan, niin johan alkaa maittaa taas!

Kaivoin eilen kaappien syövereistä esiin kaikista vanhimman "keittokirjani", eli 2000-luvun puoliväliltä kotoisin olevan leikekirjan, johon aikoinaan liimailin lehdistä leikattuja ruokaohjeita. Hienoista huvitusta herätti muun muassa eksoottinen kanawokki -nimellä kulkeva resepti, jonka "eksoottiseksi" elementiksi tulkitsin pakastewokkivihannekset ja chilikastikkeen... Näin se kuulkaas maailma muuttuu! Tämä seuraava resepti löytyi joka tapauksessa tuosta samaisesta leikekirjasta, joskin siinä pääraaka-aineena oli kana (valitettavasti minulla ei ole nyt antaa tähän parempaa lähdeviittausta kuin "jostain lehdestä leikattu"). Otin  ihan asiakseni tehdä jotain rehellistä ja konstailematonta arkiruokaa - parin viime viikon aikana arkikokkailulle ei ole nimittäin ollut tilaa, vaan lähinnä olen heilunut kauhan varressa sitten viikonloppuisin. Mitään gurmeeta tai muuten tajunnan räjäyttävää ruokaa tämä ei ollut, vaan ihan tavallista ja perushyvää peruspöperöä. Maittoi kuitenkin ainakin tälle ruokakunnalle! Joskus se riittää.




 














( 4 annosta)

3 dl soijasuikaleita

6 dl kavislientä

1 sipuli

2 valkosipulinkynttä
paprikajauhetta
1 punainen paprika
1 keltainen paprika
2 dl kermaa
2 rkl tomaattipyrettä
100 g aurajuustoa
1 prk smetanaa
mustapippuria
(ruohosipulia)

Keitä soijasuikaleet kypsiksi kasvisliemessä pakkauksen ohjeen mukaan. Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet, suikaloi paprikat. Kuumenna loraus öljyä pannulla ja kuullota siinä sipulit ja valkosipulinkynnet. Freesaa hetki ja lisää sitten paprikat pannulle. Paista käännellen ja lisää myös kypsät soijasuikaleet joukkoon. Mausta paprikajauheella. Sekoita kerma ja tomaattipyre kulhossa keskenään ja kaada kerma-tomaattipyreseos pannulle. Lisää loppuvaiheessa joukkoon murusteltu aurajuusto sekä smetana. Tarkista makun - itse lisäsin tässä vaiheessa mustapippuria, hieman vettä sekä pienen palan kanaliemikuutiota joukkoon. Anna hautua viitisen minuuttia. Tarjoile kastike riisin kanssa ja silppua päälle ruohosipulia.

 

3 kommenttia:

  1. Näyttää ja kuulostaa herkulliselta!

    VastaaPoista
  2. Tulin pitkasta aikaa lukemaan... ja taallahan on vaikka mita ihania resepteja! Iski inspiraatio, kiitos.

    VastaaPoista
  3. Hovkonditon: Kiitos, oli oikein hyvää arkimuonaa!

    Anonyymi: Hih, hieno juttu :)

    VastaaPoista