7. maaliskuuta 2012

Papu-polentapaistos

Ostin viime keväänä kokeilumielessä pussillisen polentaa, ja vaikkei polenta yhtään hassumpi tuttavuus ollutkaan, en ole oikein osannut omaksua sitä osaksi omaa ruuanlaittoani. Siksipä riemastuinkin, kun viimeisin Glorian Ruoka & Viini -lehti tarjosi erittäin lupaavalta kuulostavan käyttötarkoituksen kaapin perällä pölyyntyvälle polentapussilleni. Alkuperäisreseptin jauhelihan vaihdoin kidneypapuihin ja mustapapuihin, ja lopputulos oli mitä mainioin: maukas, hieman erilainen arkiruoka. Tungen muuten edelleenkin mustapapuja joka ruokaan - totaalikyllästymistä odotellessa...


Papu-polentapaistos
4 annosta
mukailtu Glorian Ruoka & Viini nron 2/2012 reseptistä

1 sipuli
1 punainen paprika
1 iso valkosipulinkynsi
400 ml tomaatti-basilikapastakastiketta
2 dl pakastemaissia
150 g kypsiä mustapapuja
150 g kypsiä kidneypapuja
chilirouhetta
suolaa ja mustapippuria

Polentapuuro
5 dl vettä
1 tl suolaa
vajaat 2 dl esikeitettyä polentaa
0,5 dl parmesanraastetta
1 rkl voita

Lisäksi
 2 dl raastettua chili-paprikasavujuustoa, chiligoudaa tms.

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Hienonna sipuli, valkosipuli ja paprika. Kuullota sipuleita ja paprikoita pannulla öljyssä viitisen minuuttia. Kaada pannulle tomaattikastike sekä maissit. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää pavut, mausta chilirouheella, suolalla ja pippurilla. Anna porista hiljalleen noin 10 minuuttia.

Valmista polentapuuro: Kiehauta vesi kattilassa ja lisää suola. Lisää polenta kiehuvaan veteen pikkuhiljaa, koko ajan vispilällä sekoittaen. Keitä paketin ohjeen mukaan, noin 5 minuuttia; polenta on valmista, kun se irtoaa kattilan reunoilta ja on kiiltävää. Nosta kattila liedeltä, lisää raastettu parmesan ja voi polentaan.

Levitä papuseos voideltuun uunivuokaan. Ota polentasta lusikalla isoja nokareita ja laita papuseoksen päälle. Jätä nokareiden väliin pieniä rakoja. Ripottele juustoraaste pinnalle. Kypsennä uunissa 25-30 minuuttia, kunnes pinta on ruskistunut.

3 kommenttia:

  1. Hei kokeilin tuota ihan samaa reseptiä soijarouheella. Olihan se ihan syötävää, mutta polenta ei vaan jostain syystä oikein nappaa. Johtuu varmaan siitä, etten ole päässyt maistaman sitä vielä 15 kertaa... vai kuinka kauan siihen uuden maun oppimiseen meni ;)

    VastaaPoista
  2. En ole ravintolassa ikinä välittänyt kun ruoka tarjotaan perunan tai pastan sijaan polentan kera. Olen kuitenkin aivan rakastunut polentan käyttöön leivonnassa. Parhaat letut ja kakut tulevat cornbread tyyliin :) Pitää kokeilla kyllä tämäkin, kun sitä polentaa sielä kaapissa kuitenkin on.

    VastaaPoista
  3. Mari: Joo, mikäköhän siinä oikein on, että polentaa ei vaan jotenkin OSAA syödä... Ei se pahaa ole, mutta ei toisaalta esim. perunamuusin voittanuttakaan noin niinku lisukeruokia ajatellen. Mutta tästä pöperöstä mä tykkäsin kyllä kovastikin, tuli jotenkin tosi maukasta!

    Liisa: En siis nähtävästi ole ainoa, joka ei ole polentaa oppinut syömään. :) Ehkä me suomalaiset ollaan sitten jotenkin liiankin tottuneita perinteiseen pastaan ja perunaan. Nuo sinun polentaleipomukset kuulostaa kyllä hyviltä, ehkä mä seuraavaksi kokeilen polentaa johonkin tuontyyppiseen!

    VastaaPoista