28. heinäkuuta 2011

Kesä lautasella

Aletaan olla taas siinä vaiheessa kesää, kun sitä väkisinkin alkaa miettiä, onko kesän sesonkiherkuista nyt varmasti otettu kaikki mahdollinen ilo irti. Itse tulin alkuviikosta siihen lopputulokseen, että EI - ja kipitin siltä istumalta kauppaan ostamaan mansikoita ja uuden sadon perunoita. Ahvenet puolestaan uiskentelivat kauppahallista mukaani, ja päivän ateriasta tulikin varsin mummolahenkinen: paistettua ahventa, voi-sipulikastiketta ja uutta pottua. Tässä oli kesän meininkiä!

 
Paistetut ahvenet
500 g ahvenfileitä
1 dl ruis- tai vehnäjauhoja
suolaa
voita paistamiseen

Sekoita jauhot ja suola keskenään ja laita jauhoseos lautaselle. Kääntele ahvenfileet jauhoissa ja paista ne sitte voissa molemmin puolin kypsiksi.


Voi-sipulikastike

100 g voita
3 kesäsipulia varsineen
suolaa ja pippuria
loraus vettä

Sulata voi kattilassa. Silppua sipulit ja kiehauta ne voissa. Anna sipulien pehmentyä miedolla lämmöllä noin viitisen minuuttia. Lisää joukkoon loraus vettä ja mausta suolalla ja pippurilla. Anna hautua vielä hetki ja tarjoa uusien perunoiden ja ahvenfileiden kera.

2 kommenttia:

  1. Tuosta ei annos paljon parane! Yksinkertaista, mutta niin hyvää!:)

    VastaaPoista
  2. Ihana ateria...niin harvoin saa tuoreita ahvenia laitettavaksi...

    VastaaPoista