5. maaliskuuta 2011

Pienet pinaattimunakkaat

No mutta hyvää lauantaita! Tällaisissa aurinkoisissa viikonloppuaamuissa on jotain uskomattoman maagista; hidasta heräilyä, kahvinjuontia ja lehdenlukua pitkän kaavan mukaan - sekä tietysti jotain vähän normaalia jännempää aamupalaa. Selasin eilenillalla Yhteishyvän Ruoka-liitettä (numero 3/11), josta silmiini osui söpöisät minipinaattimunakkaat. Olin hetkeä aiemmin tuskaillut jääkaapissa olevaa kananmunapakettia, jonka parasta ennen -päiväys läheni uhkaavasti, mutta tähänhän munia saikin näppärästi upotettua. Talon antimien mukaan kerma tosin vaihtui vedeksi, raejuusto fetajuustoksi ja persilja basilikaksi, mutta ai että, miten maistuivatkin hyviltä! Ihana, ihana lauantaiaamu ja vielä ihanampi kevättalven aurinko. Olen varma, että tästä tulee mainio päivä. :)

Aurinkoista lauantaita!


(2 annosta)

0,5 pussia (à 150 g) pakastepinaattia
1/2 sipuli
4 kananmunaa
1 dl ruokakermaa, vettä tai maitoa
0,5 tl suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria
2 rkl silputtua basilikaa
1 rkl öljyä paistamiseen
tarjoiluun fetajuustoa (tai raejuustoa)
 
Sulata pinaatti mikrossa. Silppua sipuli hienoksi. Riko kananmunat kulhoon ja sekoita niiden rakenne rikki haarukalla. Lisää pinaatti, sipulikuutiot ja ruokakerma. Mausta suolalla, pippurilla ja basilikalla.

Kuumenna ohukaispannu ja sivele syvennykset öljyllä. Kaada jokaiseen syvennykseen hieman munakasmassaa. Paista pikkumunakkaita keskilämmöllä noin 2–3 minuuttia. Käännä ja paista kauniin värisiksi toiseltakin puolelta.Tarjoa vastapaistetut munakkaat heti rae- tai fetajuuston kanssa.

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa tosi namilta! Luen yleensä Yhteishyvän ruokaliitteen tarkkaan läpi, koska siellä on usein hyviä arkiruokaidiksiä, mutta tuota uusin on vielä lukematta.

    VastaaPoista
  2. Karoliina: samma här! Sieltä tulee tosiaan aina poimittua näppäriä arkireseptejä omaan talteen. Nämä minimunakkaat olivat oikein muikean makuisia fetan kanssa, niin kuin yleensä kaikki vähänkään spesiaalimmat aamupalat - hauskaa vaihtelua!

    VastaaPoista