10. maaliskuuta 2011

Jättikatkarapuja feta-tomaattikastikkeessa

Kaappientyhjennyspäivät on kyllä mainioita. Niistä tulee aina sellainen muikea illuusio, että saa taiottua parin päivän ruoat "ilmaiseksi" ilman kaupassakäyntiä ;) Ja mitä enemmän saa valjastettua kaappien jämiä hyötykäyttöön, sitä parempi mieli tulee!  Eilen huutia sai mm. pakastimessa ollut puolikas paketti jättikatkarapuja. Päätin apinoida kreikkalaista katkarapusaganakia ja tehdä vähän - tai siis aika paljonkin - samantyyppisen uuniruokaviritelmän. Vilkaisin tuossa äsken parit katkarapusaganakireseptit läpi, ja aitoon katkarapusaganakiin olisi voinut laittaa ainakin ouzoa, mutta tämä nyt tosiaan oli tällainen kotoistettu versio.

Sanomattakin lienee selvää, että juustona kannattaa käyttää vähintäänkin hyvin paljon sitä aitoa tavaraa muistuttavaa juustoa, eikä mitään 5-prosenttista kevytsalaattijuustoa tms. Tätä sapuskaa voin vilpittömästi suositella - kohtuullisen pienellä vaivalla hykerryttävän hyvää ruokaa, jossa sulanut, suolainen fetajuusto kruunaa ihanaiset tomaattikastikkeessa hautuneet jättikatkikset. Kahdesta peukustani nostan pystyyn molemmat!
















(2 annosta)

1 pienehkö sipuli

1 valkosipulinkynsi
chilihiutaleita
1 tlk (400 g) kuorittuja kokonaisia tomaatteja
1 rkl tomaattipyrettä
suolaa, pippuria, sokeria, kuivattua oreganoa
125 g jättikatkarapuja
100 g fetajuustoa
tuoretta persiljaa


Silppua sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota ne pannulla öljylorauksessa, ripottele päälle chilihiutaleita ja kääntele hetki. Kaada pannulle tölkkitomaatit ja pienennä tomaatteja vähän lastan avulla. Lisää myös tomaattipyre ja mausteet ja anna kastikkeen porista hiljalleen noin 15 minuuttia. Lisää sitten jäiset ravut joukkoon ja kiehauta nopeasti, jotta katkaravut lämpeävät. Jaa kastike tasaisesti kahteen uuninkestävään annosvuokaan ja ripottele päälle murusteltua fetajuustoa. Laita kipot 200-asteiseen uuniin noin 10 minuutiksi, kunnes fetajuusto "kuplii". Ripottele annosten päälle hieman tuoretta persiljaa. Tarjoa esimerkiksi ohran kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti