24. heinäkuuta 2010

Tortillapizzaa

Oi siunattu sade! Tänään koitti monen viikon tauon jälkeen se päivä, kun meidänkin kaksiossa uskaltauduttiin taas lämmittämään uuni. Sisälämpötila kohosi helteiden aikaan niin trooppisiin lukemiin jo pelkästä lieden käytöstä, että uunin käyttöä välteltiin syystäkin. Mutta nyt kelpaa taas!

Tällä viikolla on sattunut myös monia hyviä juttuja, joiden kunniaksi viikonloppuna oli suorastaan pakko päästä rentoutumaan herkkuruoan äärelle. Päädyin tekemään tortillapizzoja kahdella eri täytteellä. Tortillapohjat ajavat oman asiansa erinomaisesti tässä kontekstissa, ainakin jos pitää allekirjoittaneen tavoin superohuista ja rapeista pohjista. Laiskuudellakin oli toki oma osuutensa asiaan; useamman työntäyteisen viikon päätteeksi teki nimittäin mieli luistaa edes jostakin, vakka sitten pizzapohjan teosta...

    

Täyte numero 1, eli kolmen juuston pestopizza: vihreää pestoa, fetaa, parmesania, mozzarellaa ja aurinkokuivattua tomaattia.
Tämä oli tuhtia kamaa, hui sentään. Jotain olisi ehkä voinut jättää pois, tai vaihtaa vain öljyisen peston tavalliseen tomaattikastikkeeseen.Täyte numero 2: tomaattikastiketta, paprikaa, fetaa, punasipulia, kirsikkatomaattia, mozzarellaa ja päälle rucolaa.
Saattaa kuulostaa paljolta, mutta kun täytteitä laittaa vain ohuelti, lopputulos on aika hitsin hyvä.
Täytteet siis vain tortillalettujen päälle ja pizzaset 200-asteiseen uuniin ihan hetkeksi, niin että juusto sulaa.

Herkullista lauantain jatkoa! Minä palaan pizzojeni ja leffan ääreen :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti