24. heinäkuuta 2010

Kesän pakolliset grillifiilistelyt

Kesä se meinaa taas mennä menojaan, eikä täällä ole toistaiseksi näkynyt vielä ainuttakaan grillausvinkkiä. Asiaan tulee muutos nyt, vaikkei reseptiikka kovin maailmoja mullistavaa tällä haavaa olekaan. Pääsen itse asiassa kesän aikana grillaamaan aina vain muutamia kertoja, joten mitään älyttömän innovatiivista ei tule oikein koskaan tehtyä - muutamat perusjutut jos saan napaani vetää, olen tyytyväinen :) Tässä siis muutama kuva kesän varrelta fiilistelymielessä.

   

Halloumi on edelleen yksi parhaista ruokajutuista ikinä, ja grillin kautta kiepautettuna toki entistä herkumpi. Tässä halloumi on päässyt burgerin väliin, mukana menossa myös jääsalaattia, tomaattia, punasipulia ja tsatsikia.


   

Yllä olevasta kuvasta tulee ähky pelkästään katsomalla. Jättikatkarapuja lime-valkosipuli-inkiväärimarinadissa, tomaattia, herkkusieniä ja kesäkurpitsaa yrttimarinadissa, pestoraejuustolla täytettyjä tomaatteja, maissia, kokonaisia valkosipulinkynsiä, paistettua riisiä, patonkia ja tuorejuustoa.. Huuh ja puuh.
Pestoraejuustolla täytettyjen tomaattien ohje on Ruokamaailmasta. Ihan mukava kylmä lisuke grilliruoalle.


    

Miksiköhän ostin ja valmistin jättikatkarapuja ensimmäistä kertaa elämässäni vasta nyt? Pakasterapujen hinta ei ollut ollenkaan niin paha, ja nämä oli niiiin herkkua. Marinadissa oli öljyä, limen mehua & raastettua kuorta, valkosipulia, inkivääriä, chiliä ja mustapippuria. Nom nom.Perussetti: kasvisvartaita, chilimarinoitua kanaa, tsatsikia, aurajuustolla täytettyjä herkkusieniä, kokonaisia valkosipulinkynsiä ja uusia perunoita.


Semmosta. Yksi on vain jäänyt puuttumaan kesän grillausrepertuaarista, ja se on tonnikalapihvi. Tietääkö kukaan, mitä niille kaupan pakastepihveille on oikein tapahtunut? Pirkalla niitä ennen oli, samaten jollain S-ryhmän merkillä. Vaan eipä ole näkynyt ei kuulunut, kun olen S- ja K-kauppojen pakastealtaita koittanut tonkia. Nyyhkis! Tuoreeseen tonnikalaan ei nimittäin liiemmin ole ollut varaa satsata tänä kesänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti