6. joulukuuta 2009

Pinaatti-kylmäsavulohipasta

Kylmäsavulohipasta on yksi luottoherkuistani, joka valmistuu käden käänteessä ja joka maistuu aina ja poikkeuksetta yhtä hyvin. Normaalisti se valmistuu klassisesti kermasta, herkkusienistä, sipulista ja kylmäsavulohesta, enkä tuohon komboon ole vielä vuosienkaan jälkeen onnistunut kyllästymään. Tällä kertaa tein kuitenkin öljypohjaisen pastan hieman eri aineksilla. Mulla ei ole oikeastaan tähän mitään muuta sanottavaa kuin omnomnom että olikin taas herkkua, olisin voinut vetää tätä ruokaa pienen saavillisen verran. Ylimääräisellä suolalla ei liiemmin tässä kannata lähteä läträämään, sillä kylmäsavulohi, aurinkokuivatut tomaatit ja maustesekoitukset tuovat jo oman suolaisuutensa ruokaan.

Rattoisaa itsenäisyyspäivää kaikille! Meillä olisikin itsenäisyyspäivän ateriaksi valmistumassa tänään simppelisti lohta ja Hasselbackan perunoita :)1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
n. 150 g tuoretta pinaattia
150 g kylmäsavulohta
4 aurinkokuivattua tomaattia
n. 200 g fettuccine -tuorepastaa
aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
pippurirouhetta, garlic&pepper -mausteseosta
tuoretta basilikaa

Kuullota silputtua sipulia ja murskattuja valkosipulinkynsiä hetki pannulla öljyssä. Heitä sekaan huuhdeltu ja silputtu pinaatti, freesaa hetki mutta älä anna pinaatin lötkistyä liiaksi. Lisää joukkoon pilkottu kylmäsavulohi, silputut tomaatit sekä keitetty tuorepasta. Lorauta sekaan aurinkokuivattujen tomaattien öljyä ja mausta pippurirouheella ja tuoreella basilikalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti