14. joulukuuta 2009

Kalanugetit, paprikamajoneesi ja tuliset lohkoperunat

Viikonlopun aikana kaavailin pienessä päässäni, että jonkin sortin nugetteja voisi tehdä mieli kokkailla. Tuli mieleen, josko niitä voisi tehdä kalasta - ja mikseipä voisi, voihan niitä tehdä kanasta ja tofusta ja vaikka sun mistä muustakin. Google ohjasikin minut tämän reseptin luo, eikä aatosta voinut enää sivuuttaa. Eipä sitten enää muuta kuin tuumasta toimeen!

Muunsin hieman reseptin mausteita ja vaihdoin seesaminsiemenet hienoksi raastettuun parmesaniin, mutta muutoin mentiin kutakuinkin alkuperäisen ohjeistuksen mukaisesti. Täytyy sanoa, että tämä oli ehkä paras ruoka, mitä olen koskaan saanut pakasteseistä aikaiseksi. Normaalisti en mitenkään ihan hirveästi pidä pakasteseistä, sen mausta tai hajusta. Nyt kuitenkin maittoi erinomaisen hyvin - eritoten ihanaiseen paprikamajoneesiin dipattuna ;)

Sain tässä taannoin Meiralta superkivan maustepaketin, johon kuului myös Meiran uutuuksia eli hauskoja perunakuorutteita. Pääsin nyt sitten vihdoin tämän aterian yhteydessä kokeilemaan kuorrutteita lohkoperunoihin. Makuna oli tulinen paprika, ja pottuloisista tulikin mukavan rapsakoita ja juuri sopivan polttelevasti tulisia. Ateriakokonaisuus oli kaiken kaikkiaan sangen tuhti - ehkä vähän liiankin tuhti heti näin alkuviikon ateriaksi - mutta pakko myöntää; herkkua oli!

      

Kalanugetit
400 g pakasteseitiä
2 dl kermaviiliä
1 pussi (n. 100 g) perunamuusijauhetta
1 kananmuna
2 rkl limen mehua
suolaa, pippurisekoitusta
Leivitykseen:
korppujauhoja
hienoksi raastettua parmesania
suolaa
Laita kulhoon kermaviili, mausteet, muna, limen mehu ja perunamuusijauhe, sekoita ja anna turvota. Jauha kohmeiseksi sulatettu kala monitoimikoneen tehoterällä pieneksi. Lisää kala muuhun taikinaan ja sekoita hyvin. Muotoile märillä käsillä lihapullan kokoisia pyörylöitä, pyörittele ne parmesan-korppujauhoseoksessa ja painele litteäksi. Paista öljyssä pannulla kauniin ruskeiksi ja rapeiksi.

Paprikamajoneesi (ohje täältä)
3 munan keltuaista
n. 2-3 dl rypsiöljyä
2 rkl grillimaustetta
1/2 punainen paprika

Riko keltuaiset kippoon ja vatkaa ne. Lisää öljyä joukkonon ensin tipoittain ja lopuksi ohuena nauhana, kunnes majoneesin koostumus on sopiva. Lisää sitten joukkoon grillimauste ja erittäin hienoksi silputtu paprika. Anna maustua hetki jääkaapissa.

Lohkoperunat
8 isoa perunaa
0,5 dl öljyä
1 pss (35 g) Meiran perunakuorrutetta (esim. tulinen paprika)

Pese perunat huolellisesti. Leikkaa perunat kuorineen lohkoiksi. Sekoita öljy ja perunakuorrute kulhossa perunalohkojen kanssa. Levitä lohkot uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 200 °C:ssa noin 45 minuuttia.

        

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti