22. lokakuuta 2009

Parmesanilla höystetyt kesäkurpitsa-pinaattiletut

Siitä taitaa tulla kuluneeksi nyt aika tarkalleen vuosi, kun ohukaispannu kotiutui talouteemme. Pannu on osoittautunut varsin mainioksi keksinnöksi ja siitä onkin tullut mukatärkeiden keittiökapistusten ylivoimainen lempparini. Kun mitään muuta ei jaksa ruuaksi keksiä tai kauppaan ei huvita lähteä, ohukaisia voi tehdä aina - maitoa, munia, jauhoja ja jonkin sortin kasviksia kun kotoa löytyy kuitenkin melkolailla oletusarvoisesti. Jos vielä haluaa mennä sieltä mistä aita on jo kaatunut ja maatunut, pinaattiletut ovat yleensä kätevin vaihtoehto. Tällä kertaa tosin lettusiin saatiin vähän variaatiota kesäkurpitsa- ja parmesanlisäyksillä. En kylläkään voi väittää, että makuero tavallisiin pinaattilettuihin olisi mitenkään kovin merkittävä, mitä nyt kesäkurpitsa toi koostumukseen vähän lisää mehevyyttä. Hyvin kuitenkin maittoivat ja ajoivat asiansa arkiruokailussa oikein passelisti!

           

150 g pakastepinaattia
100 g kesäkurpitsaa
2 dl maitoa
3 kananmunaa
1 dl vehnäjauhoja
4 rkl parmesanraastetta
suolaa, pippuria, basilikaa

Sulata ja valuta pakastepinaatti. Raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi. Sekoita kulhossa keskenään pinaatti, kesäkurpitsaraaste, maito, munat, jauhot, parmesanraaste sekä mausteet. Paista rasvassa ohukaispannulla kauniin ruskeiksi.


Lisukkeena meillä oli sitruunamuusia, eli ihan tavallista perunamuusia, joka on maustettu sitruunan mehulla ja kuoriraasteella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti