27. lokakuuta 2009

Itsetehdyt kalapuikot

Joskus viime vuoden puolella sain suorastaan hämmästyttävää uutta tietoa: kalapuikkoja voi tehdä ihan itse! Tästä oivalluksesta lähtien kokeilulistalla ovatkin sitten roikkuneet itsetehdyt kalapuikot, toteuksessa on vaan näin lievästi ilmaistuna hieman kestänyt.. Muutama viikko sitten penninvenytystuskissani kalapuikot tulivatkin sitten varsin ajankohtaisiksi, tästä ei nimittäin ruoka enää kovin paljoa edullisemmaksi muutu. Pakastekalapuikkoja en ole syönyt sitten kesän 2006, jolloin sain niistä ihan tarpeekseni, eivätkä ne lötkömäiset pakasteversiot ole sen jälkeen enää maistuneet. Täytyy sanoa, että jälleen kerran omatekoinen hakkaa valmisversion mennen tullen. Mitään muotovalioita näistä ei kyllä tullut, mutta eipä tuo menoa haitannut.

Psst! Sillä Sipulilassakin kokkailtiin sattumoisin kalapuikkoja tismalleen samoihin aikoihin kuin meilläkin, siellä lisää kalapuikkofiilistelyä!(4 annosta)

1 pkt (400 g) pakasteseitä
vehnäjauhoja
1 kananmuna
korppujauhoja
suolaa, pippuria, sitrusmaustetta
rasvaa paistamiseen

Anna pakastesein sulaa osittain ja leikkaa sitten kohmeinen sei viipaleiksi. Laita yhdelle lautaselle vehnäjauhoja, toiselle korppujahoja ja riko kolmannelle muna. Sekoita mausteet korppujauhojen joukkoon. Pyöräytä kalaviipaleet ensin vehnäjauhoissa, sitten munassa ja lopuksi korppujauhoissa. Paista lopuksi pannulla rasvassa mukavan rapsakoiksi.

Kalapuikot syötiin kananmunakastikkeen ja perunamuusin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti