14. marraskuuta 2008

Tomaattipiirakka

Lisää lohtumuonaa sateiselta viikolta. Kovin ovat nyt kaikenmoiset tomaatit suosiossani, kun suurin piirtein jokaiseen ateriaan olen ujuttanut kirsikkatomaatteja ja aurinkokuivattuja tomaatteja viime aikoina :D Kuin myös aamiaismunakkaisiini ja sitten vielä tähän piirakkaankin. Suolaisista piirakoista tykkään ylipäätään ihan valtavasti. Tähän en nyt laittanut mozzarellan lisäksi juustoraastetta ollenkaan, mutta jonkinlaista vahvanmakuista juustoa jäin tästä kyllä kaipaamaan.



Pohja
3 dl vehnäjauhoja
100g voita
3 rkl kylmää vettä

Nypi jauhot, rasva ja vesi. Anna taikinan vetäytyä viileässä n. 30 minuuttia. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 225-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia.

Täyte
2 tomaattia
8 kirsikkatomaattia
4 aurinkokuivattua tomaattia
3 rkl pinjansiemeniä
125 g mozzarellaa
2 dl ruokakermaa
2 kananmunaa
1/2 ruukkua basilikaa
suolaa, pippuria, valkosipulijauhetta

Levitä esipaistetun piirakkapohjan päälle viipaloidut tomaatit ja halkaistut kirsikkatomaatit. Ripottele päälle hienonnetut aurinkokuivatut tomaatit sekä pinjansiemenet. Asettele mozzarellaviipaleet päälle. Vatkaa munat ja kerma sekaisin, sekoita joukkoon silputtu basilika ja mausteet. Kaada seos täytteiden päälle. Kypsennä 200 asteessa n. 30-40 minuuttia uunin alatasolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti