6. marraskuuta 2008

Lämpimät fetaleivät

Voileipägrilli on sellainen kapine, jonka olemassaolo tuppaa aivan tyystin unohtua, vaikka sellainen tosiaan taloudestamme löytyy. Selailin kuitenkin viime viikolla vanhinta reseptivihkostani, ja sieltä osui silmiin voileipägrillissä grillattujen fetaleipien ohje. Niinpä kaivoin tuon 80-luvun hittivempaimen kaapin perältä, jossa se olikin jo ehtinyt pölyttyä melko kiitettävästi. Nämä leivät maistuivat keiton kera sekä iltapurtavana.


2 tomaattia
1 punasipuli
200 g fetajuustoa
oliiviöljyä
tuoretta basilikaa (jota ei mulla ei ollut, korvasin tuoreella timjamilla)
mustapippuria
1 dl mustia oliiveja

8 viipaletta leipää.

Hienonna tomaatit ja silppua sipuli. Murenna juusto haarukalla ja sekoita tomaattihakkelus ja sipulisilppu joukkoon. Lorauta hieman oliiviöljyä, mausta mustapippurilla ja silppua runsaasti basilikaa joukkoon. Lisää oliivit, sekoita ja lusikoi leiville. Nosta päälle toinen leipäviipale ja grillaa leipägrillissä tai uunissa 200 asteessa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti