23. toukokuuta 2012

Voi-salviaporkkanat

Huomasin tuossa alkaneeni kasvattaa jonkinlaista sekasikiöistä yrttitarhaa jääkaapin alalokeroon, sieltä kun pursusi yrttiä vähän joka lähtöön: salviaa, korianteria, ruohosipulia... Ensimmäisenä huutia sai salviapuska, raukkaparka kun oli ihan selkeästi jo parhaat päivänsä ohittanut. Biojätesijoitukselta pelastin myös pussillisen porkkanoita, ja yhdessä niistä syntyikin nopea ja pikantti lisuke, joka sopinee melkein minkä tahansa kanssa.


(lisukkeeksi kahdelle)

5 isoa porkkanaa
köntti voita
suolaa ja mustapippuria myllystä
1/2 ruukku salviaa

Paloittele porkkanat ja keitä ne suolalla maustetussa vedessä al denteiksi. Kuumenna reilu nokare voita pannulla ja lisää porkkanat perään. Paista keskilämmöllä käännellen, rouhaise sekaan suolaa ja mustapippuria. Paistele muutaman minuutin ajan, kunnes porkkanat saavat vähän väriä ja makua. Silppua loppuvaiheessa joukkoon salviaa. Tarjoa lisukkeena.

3 kommenttia:

  1. Tätä täytyy ehdottomasti kokeilla! Näyttää todella herkulliselta, vaikka raaka-aineet ovatkin niin yksinkertaiset. Salviaa en ole käyttänytkään vähään aikaan, mutta senkin käytölle olisi hyvä mahdollisuus!

    VastaaPoista
  2. Salvia pelottaa. Oon joskus saanut traumoja siitä liikakäytettynä jonkun täytetyn patongin ohjeen kylkiäisenä. Mutta täytyypä korvata salvia esim kuivatulla rakuunalla ja lisätä vaikka hieman timjamia, luulisi että siitä myös hyvä tulee

    VastaaPoista
  3. Charlotta: minäkään en ollut käyttänyt salviaa pitkiin aikoihin, kunnes sitten viime viikolla tein suolaisen kasvispiiraan, johon tuli salviaa. Lopun salvian kanssa olinkin sitten vähän hukassa, mutta onneksi sille keksi kuitenkin käyttötarkouksen. :) Hirveän vähän sitä on ylipäätään tullut käytettyä.

    Tapio: voi ei, salviatrauma! Voiko sellainenkin olla :D Ylikäytettynä salvia on kyllä kieltämättä vähän turhan pistävän makuista. Mutta rakuunahan tunnetusti sopii erinomaisesti porkkanan kanssa, joten ei muuta kuin rakuuna(-timjami)porkkanoiden tekohommiin!

    VastaaPoista