Parsan keitto-ohje
500 g vihreää parsaa
2 litraa vettä keittämiseen
suolaa, sokeria, sitruunamehua
Leikkaa parsoista puumainen tyviosa pois. Kiehauta vesi ja lisää sinne ripaus suolaa ja sokeria sekä hieman sitruunamehua. Lisää parsat nipussa kiehuvaan veteen lappeellaan niin, että nuput jäävät vedenpinnan yläpuolelle. Keitä 3-6 minuuttia parsojen paksuudesta riippuen. Tarkista kypsyys maistamalla - parsan pitää jäädä sopivan napakaksi. Valuta parsat ennen tarjoilua.
Basilika-voikastike
(resepti täältä)0,5 dl salottisipulia hienonnettuna
1 dl kuivaa valkoviiniä
0,5 dl valkoviinietikkaa
0,5 dl vettä
1 dl kuohukermaa
0,5 dl valkoviinietikkaa
0,5 dl vettä
1 dl kuohukermaa
100 g voita
tuoretta basilikaa
suolaa
vastajauhettua valkopippuria
suolaa
vastajauhettua valkopippuria
Laita salottisipulit, valkoviini, valkoviinietikka ja vesi kattilaan. Keitä nestettä kokoon kunnes se on haihtunut puoleen. Lisää kuohukerma ja anna hautua miedolla lämmöllä viisi minuuttia . Siivilöi liemi ja kiehauta.
Vatkaa joukkoon kylmä voi, lisää hienonnettu basilika ja mausta valkopippurilla ja suolalla. Kuohkeuta sauvasekoittimella tasaiseksi vihreäksi kastikkeeksi. Laita parsat lämpimille lautasille ja tarjoa basilika-voikastikkeen kera.
Ooo, houkutteleva ohje! Kastike kuulostaa ihanalta. Täytyy testata.
VastaaPoistaHosuli, tuo kastike oli kyllä herkkua, sopi aivan loistavasti aina ihanan parsan kanssa :)
VastaaPoista