28. syyskuuta 2011

Välimerelliset hapankorppurullat

Viime viikonloppuna haahuilin kaupan hyllyjen välissä jokseenkin eksyneen näköisenä. Leffa- ja kotoiluiltaa varten piti keksiä jotain pientä suolaista purtavaa; mielellään ei mitään turhan monimutkaista tai aikaavievää, koska se olisi vain pilannut viikonvaihteen laiskanletkeän teeman. Lopulta päädyin tekemään vähän tylsähkösti cocktailtikkuja (siis kuinka ysäriä!) ja hapankorppurullia. Jälkimmäisten tekeminen saattaa kuulostaa hermojaraastavalta näperrykseltä ja piperrykseltä, mutta sitä se ei suinkaan ole. Päinvastoin, liotetut ja pehmenneet korput rullautuvat oikein nätisti ja helposti! Täytteeksi survaisin fetaa ja aurinkokuivattua tomaattia, mikä ei sinänsä ollut mikään pöllömpi kokeilu - mutta silti on pakko todeta, että tällaiseen rukiiseen ympäristöön joku kylmäsavulohitäyte on ihan ehdoton ykkönen. 


16 hapankorppua
muutama desi maitoa
100 g tuorejuustoa
100 g fetajuustoa
5 aurinkokuivattua tomaattia
tuoretta basilikaa

Kasta hapankorput kylmään maitoon (älä liota liian pitkään, etteivät lötkisty liiaksi). Anna korppujen sitten vetäytyä noin 10-15 minuuttia, kunnes ne ovat pehmenneet sen verran, että niitä voi rullata. Sekoita tuorejuusto, murennettu feta sekä silputut tomaatit ja basilika keskenään. Levitä fetatahna hapankorpuille ja rullaa korput varovasti tiiviiksi rulliksi. Halutessasi voit leikata rullat pieniksi kiekoiksi.

4 kommenttia:

  1. Olen kateellinen tuolle innovatiivisuudelle! Kuvailemassasi tilanteessa meidän taloutemme kohtaa sipsipussin tai rieskapohjalle tehdyn pizzan. Sataprosenttisen varmasti. Vaikka hapankorppurullatkin ovat kiinnostaneet jo kauan, eivät ne tule mieleen ainakaan kaupan hyllyjen välissä.

    VastaaPoista
  2. Voi Salla, ei mitään syytä kateuteen! :D Voin vannoa, että kyllä minäkin päädyn tuollaisessa tilanteessa LÄHES AINA kaapimaan ostoskoriin pizza- tai tortilla-aineksia tms. Ne tilanteet eivät vain päädy blogiin asti :D Ja varsin usein laiskottaa vielä sen verran, että oikean pizzan sijasta minäkin päädyn usein tekemään rieskapizzaa. Nuo hapankorppurullat nyt oli ollut mielessä muutenkin, niin tulipahan kerrankin tehtyä jotain vähän erilaista leffaevästä..

    VastaaPoista
  3. Meillä herkuteltiin tonnikalatäytteisillä hapankorppurullilla eilen. Yhdessä hujauksessa pistelimme 16 rullaa kahdestaan... Kiitos loistavasta ideasta!

    VastaaPoista