27. elokuuta 2011

Kermainen katkarapupasta

Lauantai = hyvän ruoan riemujuhlaa! Tai siltä se ainakin viiden päivän arkimuona-/evässalaattiputken jälkeen tuntuu. Tänään köökin puolella valmistui eri nopsakka, mutta silti vallan mainio katkarapupasta Insanityn tyyliin. Tein reseptiin hiuksenhienoja muutoksia lisäämällä joukkoon mm. jääkaapissa pyörineet valkoviinin jämät. Alla resepti kuten sen itse tein, suosittelen nautittavaksi valkoviinin ja kauniin elokuisen päivän kera :)

















(2 annosta)

1 sipuli

2 valkosipulinkynttä
paprikajauhetta
1 dl kuohukermaa
1 dl valkoviiniä
suolaa ja pippuria
150 g ranskankermaa
tuoretta tai kuivattua tilliä
1 pss (180 g) katkarapuja
pari kourallista rucolaa
(raastettua parmesania)

+ keitettyä tortiglioni-pastaa



Hienonna sipuli ja valkosipulit. Freesaa sipulit pehmeiksi kattilassa rasvassa ja ripottele päälle paprikajauhetta. Kaada joukkoon kerma ja valkoviini. Mausta suolalla ja pippurilla ja hauduta kastiketta miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Lisää sitten joukkoon ranskankerma ja tarpeen mukaan vettä. Sekoita ja mausta tillillä.


Kuumenna kattilassa vettä kiehuvaksi ja aseta katkaravut metallisiivilään. Kasta siivilä kuumaan, suolalla maustettuun veteen ja anna katkarapujen kuumentua, älä keitä.


Asettele lautaselle keitettyä pastaa ja kaada päälle sipulikastiketta. Ripottele päälle katkarapuja sekä rucolaa. Viimeistele annokset halutessasi raastetulla parmesanilla.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti